Lale Orta’lamadan karalama başladı! Oysa Büyükekşi de GS üyesiydi

Yayın tarihi: 31 Ocak 2023 Salı 10:31 am - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 12:22 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Türkiye’nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemiydi; şimdi de ilk kadın Merkez Hakem Kurulu Başkanı oldu.

MHK’daki istifaların ardından sosyal medyada Lale Orta‘nın ismi ön plana çıkmış ve kısa bir süre sonra MHK başkanlığı resmiyet kazanmıştı.

Fakat ne olduysa ondan sonra oldu. Bir anda yine sosyal medyada Lale Orta hakkında paylaşımlar, eleştiriler, hakaretler yağmaya başladı.

Lale Orta’nın Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile fotoğrafları, Fenerbahçe hakkında paylaşım ve beğenileri teker teker paylaşılmaya başladı…

Atılan on binlerce tweet sonrasında da Lale Orta sosyal meyda hesaplarını kapadı. Böyle bir ortamda Lale Orta’nın sosyal medyasını kapaması kadar doğal bir şey yok…

Henüz bir hakem ataması dahi yapmadan yüklenmek ve eleştirmek yersiz.

Öncelikle Lale Orta bir profesör ve akademisyen. Fenerbahçe Üniversitesi’ndeki danışmalık ve Okan Üniversitesi’ndeki görevleri kendisinin akademik başarısından.

Galatasaraylı ve ya Beşiktaşlı bir akademisyen de bu üniversitelerde pekala görev alabilir.

Lale Orta’nın Fenerbahçe’yi kayıracağı uygun hakem atayacağı gibi anlamsız ifadelerle yapılan eleştiriler aslında MHK’nın yapısına… Yapay zeka ile hakem atanmasına.

Öyle bir yapay zeka modelimiz var ki, atamadan günler öncesi hemen hemen herkes atanacak hakemleri tahmin ediyor…

Daha adaletli olacağı iddia edilen sistem tepkilere son vereceğine daha da körükledi.

Lale Orta işte bu ortamda göreve geldiği için eskiden gelen tepkilerin yeni hedefi oldu. Bu nedenle şimdilik eleştirileri görmemek kendisi için en iyisi.

Çünkü MHK’nın bu radikal değişime ihtiyacı var.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de daha önce Galatasaray Kongre üyesiydi. Göreve ilk geldiğinde benzer eleştirilerin hedefi olmuştu.

Fakat Sivasspor maçında VAR kayıtlarını açıklayarak, sezon başından beri VAR’ın Galatasaray’ı kolladığı algısının yayılmasına neden olan yine kendisi. Oysa ki Galatasaray için VAR ilk defa ligin 12’inci haftası devreye girmişti.

Türkiye’nin ilk kadın futbol antrenörü Lale Orta Merkez Hakem Kurulu’nun yeni başkanı!