İşte Okan Buruk’un oyun taktiğinin sırrı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 10:59 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 11:04 am

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Galatasaray zorlu olacağı söylenen Sivasspor maçında adeta gol yağmuru yağdırdı. Takımda sakat ve ya cezalı oyuncu kalmayınca Okan Hoca da kafasındaki taktiği sahaya artık tam anlamıyla yansıtıyor.

Şu oyunu gören Galatasaray taraftarı da Sparta Prag maçını düşünüp üzülüyor. Nasıl oldu da orada maç kaybedildi.

Okan Buruk, şu anda Galatasaray orta sahasına Avrupa’daki kulüplerin oyun taktiğini uygulatıyor ve bunu artık tam anlamıyla oturtmuş durumda.

Öncelikle her zaman için orta sahada 4 futbolcunun oluşturduğu bir kare var ve bu karenin arka kısmını Torreira ile birlikte stoperdeki oyunculardan biri oluşturuyor.

OKAN BURUK’UN SIRRI ?

3’lü defans sisteminde sağ ve sol bekler her zaman öne çıkarlar arkada ise 3 stoper kalıp hücüm oyununun başlamasını sağlarlar. Peki Okan Buruk 4’lü defansta 3. stoperi nereden buluyor? İşte o isim Muslera.

Muslera zaman zaman iki stoperin arasına girip oyun kurulumuna yardımcı oluyor bu sırada boşluk yakalayan Derrick Köhn ve Kaan Ayhan ileri çıkma fırsatı buluyor. Az evvel söylediğim gibi orta sahadaki kareyi oluşturan oyunculara da Icardi’yi dahil ederek, ileride Mertens ve Ziyech’i boşa çıkarabiliyor.

Sivasspor maçında bir şey daha çok iyi görüldü. Sadece hücüm oyunu değil, duran top organizasyonlarına da iyi çalışılmış.

Bu sezon sadece oyuncu kalitesi anlamında iyi bir taktik oyun organizasyonları olan bir Galatasaray izledik. Ocak ile Mart ayı arasında yaşadığı sıkıntılı dönem olmasa Avrupa’da daha iyi noktalara gelebilirdi.

Yönetim gelecek yıl Avrupa’da da başarı istiyorsa Okan Hoca ile birlikte kadroyu da koruması gerekiyor.

Kaynak: TELE1