Galatasaray Pendikspor maçındaki üç kritik pozisyon

Yayın tarihi: 22 Nisan 2024 Pazartesi 12:10 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2024 Pazartesi 12:11 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Galatasaray Pendikspor’u 4-1 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir adımı daha attı.

Maç boyunca etkili oynaması bir yana, Galatasaray’da geriden çıkarılarak başlanan ataklarda da bir şekilde düzelme olduğu görüldü.

Zaman zaman oyunu kontrol etmekte zorlansa da özellikle Nelsson ve Abdülkerim set hücumlarının başlamasında etkili oldu.

Ziyech için ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor. geçen haftaki performansını oyuna yansıtsa da sürekli golü kendi atma çabası pozisyonlardan boş dönülmesine neden oldu. Bu davranış oyuna faydadan çok zarar sağlayan bir davranış. Ziyech’in de takım oyununa girmesi gerekiyor.

Maçta bir kaç önemli pozisyon tartışma konusu oldu.

Birincisi penaltının tekrarlanması ikincisi ise Alparslan’ın Galatasaray’a attığı gol.

Penaltının tekrarlanmasında ekranlara sürekli kalecinin ayakları gelse de topa vurulduğu anda Pendiksporlu oyuncular sahaya giriyor hatta sahaya ilk giren oyuncu topu uzaklaştıran müdahaleyi yapıyor. Bu noktada VAR’ın devreye girip penaltıyı tekrarlatması doğur karardı.

İkinci önemli pozisyon da Alparslan’ın attığı gol. Bu pozisyonda Alparsalan Barış’tan önce temas etmeden zıplıyor doğal olarak ondan destek almış durumda değil ve Barış pozisyonda hareketli. Bu gibi saydam pozisyonlarda VAR da direkt devreye giremiyor çünkü hakem çok net bir şekilde golü verdi. Hakemin yorumu.

Yine Tiam ve Nelsson’un pozisyonunda teması ve penaltı beklentisi. Nelsson’un burada teması çok çok hafif ve penaltı için yeterli şartlar oluşmuş değil.

Maçta kesin olarak söylenebilecek şey hakemin kararları oyunun önüne geçmedi.

Kaynak: TELE1