Kasımpaşa – Galatasaray maçında kırmızı kart tartışması! Karar doğru mu?

Yayın tarihi: 17 Mart 2024 Pazar 9:26 pm - Güncelleme: 17 Mart 2024 Pazar 9:36 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Galatasaray Kasımpaşa deplasmanında zorlansa da 90. dakikada kazanmayı bildi.

Sarı Kırmızılı ekip bu maçta kalesinde 3 gol gördü. İlk golde şansında yanında olmasına rağmen golün yenmesi Sanchez ve Abdülkerim ikilisinin aynı anda sakat olmasının ne kadar kritik olduğunun da göstergesi.

Cimbom yediği gollere cevap verse de bunu büyük ölçüde kaliteli ayakları sayesinde yaptı.

Öncelikle bu maç özelinde Icardi için ayrı bir parantez açmak lazım. İki gol attı, 1 penaltı kaçırdı, 1 golünde öncesinde şutu direkte döndü. Heralde son haftalarda Icardi hiç bu kadar aktif olduğu bir maç oynamamıştır.

İlk yarıda ve ikinci yarının başında Galatasaray hücumlarda çok eksik kaldı, Barış Alper ve Kerem Aktürkoğlu’nun hızlı çıkışlarına zaman zaman Icardi dahi yetişemedi ve Kasımpaşa defansı içinde ataklar eridi. Hücumdaki oyuncularla geridekiler arasında 30 metre kadar fark oluyordu bu da atakların etkinliğini düşürdü.

İkinci yarıda daha etkili ayaklara sahip olan Ziyech ve Zaha’nın girmesiyle tapu 3. bölgede daha çok tuttu. Tabi Kasımpaşa’nın da hakkını vermek lazım. Çoğu Anadolu kulübünde olduğunu gibi kapanmak yerine 4-1-4-1 şeklinde dizilerek hücuma ağırlık veren kazanmak için oynayan bir görüntü sergilediler.

HEM BARIŞ HEM BERKAN DEFANS ZAYIFLADI

Okan Hoca’dan 74. dakikada çok kritik bir hamle geldi. Hakim Ziyech’i oyuna alırken Kaan Ayhan’ı çıkardı. Kaan, Boey gibi hücum yönünde aktif olurken geriye de hızlı dönebilen bir oyuncu değil. Defansın ortasında ve liberoda Süper Lig’in en iyilerinden biri ama kendi mevkiinde oynamadığı zaman eksiklikleri göze çarpıyor. Bu onun fizik yapısı ve geçmişten beri gelen oyun tarzıyla ilgili bir durum.

Sağ bekte Barış, defansın ortasında Berkan olunca Galatasaray’ın defansı bir anda çok zayıfladı. İşte bunu iyi fırsat bildi Kasımpaşa ve öne geçtiler. Bana kalırsa iki stoperin de sakatken ve sadece bir gerçek stoperle oynarken, Barış’ı geriye çekmek büyük risk.

PENALTI VE KIRMIZI KART TARTIŞMASI! KARAR DOĞRU MU?

Sadece 1 dakika sonrasında da penaltı pozisyonu. Bununla ilgili birçok tartışma yaşandı. Icardi penaltıyı kaçırdığı için penaltıdan çok kırmızı kart tartışıldı. Ama kurallar çok açık. Eğer bir oyuncu tek adam kalmışsa ve rakip topa müdahale edemeyecek noktada bulunduğu anda gole giden oyuncuyu, iter, çeker yada topa müdahale amacı taşımadan çelme takarak düşürürse penaltı olması halinde dahi kırmızı kart verilir. Yani burada hakemin verdiği karar doğru

Kaynak: TELE1