Galatasaray’a değişiklik yaramıyor

Yayın tarihi: 22 Ekim 2023 Pazar 10:51 am - Güncelleme: 22 Ekim 2023 Pazar 10:55 am

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Maça Beşiktaş daha hırslı başladı ilk 15 dakika Galatasaray organize olamadı.

Fakat Galatasaray’ın kaliteli isimleri bir şekilde oyunun kontrolünü eline almayı başarıyor.

Zaten Icardi’nin kendi kendine yarattığı pozisyonda bulduğu gol bunun en net göstergesi.

HAKEM İDARE EDER

Halil Umut Meler vasat bir yönetim sundu. Maçın daha başında her iki takımada verdiği gereksiz sarı kartlar ile hakimiyet kurmaya çalıştı. İki kritik kararı ise VAR ile verdi.

Kaleci Mert’in pozisyonundaki kırmızı doğru karar. Mert topa kayarken önlem almadı ve destek elini açtı. Top eline çarpıp yön değiştirince de kırmızı kartı doğurdu.

61. Dakikada Torreira’ya yapılan müdahaleye penaltı çalındıktan sonra da VAR’dan dönmesi doğru karardı. Zaten müdahale de ceza sahasının dışında oldu.

DEĞİŞİKLİK YARAMIYOR

İlk yarı Galatasaray Beşiktaş’a karşı oynadığı oyunla maçı domine etti fakat ikinci yarı gelen değişikliklerle Beşiktaş 10 kişi olmasına rağmen üstünlük kurdu.

Zaha ve Tete’nin defansif yardımı çok görülmese de, ileriye dönük verdikleri mükemmel ara pasları ve fiziksel güçleriyle topu taşımaları, rakibin rahat çıkmasını engelliyor. Zaha ve Tete top kayıplarından sonra bile teknikleriyle rakibin hızlı oyun kurmasını önlüyor.

Barış ve Mertens’in oyuna girmesiyle ilk yarıda gördüğümüz o ince paslar yok oldu. Barış çok hızlı ve seri bir oyuncu ona boş alanları yakalatmak lazım. Galatasaray Barış’ın bu yönünü kullanamadı. Kerem’in ise top kayıpları Rosier’in daha rat ileri çıkmasını sağladı ve Beşiktaş golü buldu.

NDONBELE’NİN TAM HAZIR OLMASI LAZIM

Galatasaray Tete ve Zaha gibi hem gücünü kullanan hem de kaliteli ayaların çıkmasıyla kaybedilen fiziksel üstünlüğü Ndonbele ile yakalamayı başarıyor fakat uzaktan bakarken bile anlaşılıyor 90 dakika maçı biraz zor çıkarır.

NEDEN BAKAMBU?

Okan hocanın bir süredir oynatmadığı Bakambu’yu neden oyuna dahil ettiğini anlamış değilim. Her oyuncunun kalitesi farklıdır ve ona göre kulüplere ayrılır. Bakambu’nun Galatasaray seviyesinde bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum.