Ateşkes sözü lafta kaldı! İsrail Refah’a havadan ve karadan saldırdı

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2024 Salı 9:30 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2024 Salı 9:32 am

İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve esir takası görüşmeleri devam ederken İsrail Ordusu havadan ve karadan saldırdığı Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafını kontrol altına aldı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihinde Supernova Festivali’ne “Aksa Tufanı” adını vererek düzenlediği baskının ardından İsrail’in abluka altına aldığı Gazze’ye yönelik saldırıları hız kesmeden devam ediyor.

Taraflar arasında arabulucular vasıtasıyla sürdürülen ateşkes ve esir takası görüşmeleri devam ederken İsrail ordusu ise Refah kentine yönelik yönelik saldırılarını arttırdı. Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan haberde, İsrail askeri araçlarının, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı’na yaklaşık 200 metre mesafede konuşlandığı belirtildi.

İsrail ordusu da Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafını kontrol altına aldıklarını açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık bir buçuk milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentinde 50’den fazla yere hava saldırısı düzenlediklerini belirtti.

HAMAS ONAYLADI, İSRAİL KABUL ETMEDİ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Katar ve Mısır’a Gazze’de ateşkes anlaşmasına yönelik anlaşma önerilerini kabul ettiklerini bildirmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise söz konusu önerilerin İsrail’in taleplerini karşılamadığını belirtmiş, İsrail Savaş Kabinesi de Refah’a saldırılara devam kararı almıştı.

İsrailliler sokağa döküldü, Netanyahu’nun evine yürüdü! “Ölüm yeter, savaşı durdurun”

İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve esir takası görüşmeleri devam ederken İsrail Ordusu havadan ve karadan saldırdığı Refah Sınır Kapısı’nın Filistin tarafını kontrol altına aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ