İkinci kez iflas kararı verilen Ender Alkoçlar veda mesajı yayınladı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 9:57 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 10:58 am

Ticaret Mahkemesi Alkoçlar Otelcilik hakkında ikinci kez iflas kararı verirken Ender Alkoçlar otellerin iflastan önce elden çıkarıldığını söyledi.

Oyuncu Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait olan üç otelin bünyesinde bulunduğu Alkoçlar Otelcilik A.Ş.’nin 2018 yılında gerçekleştirdiği konkordato ilanının ardından İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tedbir kararı verdi.

Konkordato süreci devam ettiği süreçte Bodrum ve Alaçatı’da bulunan oteller kapatıldı. Yargılama süreci devam ederken dosyaya giren konkordato raporunda şirketin teknik olarak iflas ettiği yer aldı. İstanbul 1. Asliye Mahkemesi, 28 Eylül 2020 tarihinde 60 milyon TL’nin üzerinde borcu olan Alkoçlar Otelcilik’in iflasına karar verdi.

Halk Tv’nin aktardığına göre Alkoçlar Otelcilik’in itiraz ettiği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi ise 30 Haziran 2021 tarihinde iflas kararını bozdu. Fakat tekrar dosyayı inceleyen İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararında direndi ve 16 Haziran 2022 tarihinde şirketin iflasına karar verdi.

ENDER ALKOÇLAR’DAN VEDA MESAJI

Ender Alkoçlar, Alkoçlar Otelcilik’in internet sitesinden yazılı bir açıklama yayınladı. Alkoçlar Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Ender Alkoçlar, “Alkoçlar Otelleri Yönetim Kurulu 2020 yılında turizm ve konaklama bölümünden çıkma kararı alarak ve elindeki otelleri devrederek turizmi konaklama bölümünü kapatmaya karar vermiştir” ifadelerine yer verildi.

Ender Alkoçlar’ın veda mesajı şu şekilde:

“Alkoçlar Oteller Grubu 1950 yılında kurulmuş ve kurulduğu tarihten itibaren Türkiye’nin en eski yerli ve milli otel zinciri olarak birçok ilke imza atmıştır.

Alkoçlar 70 yılda; 21 yurtiçi ve yurtdışı otel işletmesi yaparak, konaklama ve eğlenceyi birleştirerek her zaman ilkleri yapmaya çalışmıştır.

Alkoçlar Otelleri Yönetim Kurulu 2020 yılında turizm ve konaklama bölümünden çıkma kararı alarak ve elindeki otelleri devrederek turizmi konaklama bölümünü kapatmaya karar vermiştir.

Geçen bu 70 yıl içerisinde gerek Türkiye ekonomisine büyük yatırımlar yapmış, gerek ise sektöre binlerce çalışan kazandırarak istihdamı teşvik etmiştir. Bu durum ise Alkoçlar adına geride bıraktığı en büyük kazancı olmuştur.

Senelerce bize destek olan başta mesai arkadaşlarımıza, yöneticilerimize, seyahat acentelerine ve bizleri tercih eden tüm yerli ve yabancı misafirlerimize şükranlarımızı sunarız.

Bundan sonra devam eden diğer sektörlerimizde de aynı ilke ile yola devam edeceğiz. Alkoçlar olarak birlikteliğimizin sürdüğü yıllar içerisinde müşteri memnuniyetinden, gülen personel ilkesinden hiç vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

Saygılarımızla, teşekkür ederiz…

Alkoçlar Yönetim Kurulu Adına

Ender Alkoçlar”

Şirket iflas edince alacaklıları mobilyaları yağmalamaya çalıştı

Kaynak: HABER MERKEZİ