AKP’li vekilin hakaret ettiği esnaf saldırıya uğradı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 3:52 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 4:06 pm

Bitlis’te bir esnaf, seçim kampanyası yürüten AKP heyetine tepki gösterdi. Heyetteki AKP Milletvekili Vahit Kiler’in “Terbiyesiz hırsız” dediği esnaf aynı karşılığı verdikten bir süre sonra saldırıya uğradı.

AKP Milletvekili Vahit Kiler ile AKP Bitlis Milletvekili adayları Turan Bedirhanoğlu, Muaz Ergezen ve Cebrail Yakışır’dan oluşan AKP heyeti il merkezinde esnaf ziyareti yaptı. Ziyarette aynı zamanda DEVA Bitlis İl Yönetim Kurulu Üyesi de olan Mehmet Bakır Güzeltaş isimli esnafın dükkanında gerginlik çıktı.

Kılıçdaroğlu: Sattıkları şeker fabrikasını yeniden alıp hizmete sokacağız

‘NE DEMEK İSTİYORSUN? TERBİYESİZ HIRSIZ’

Güzeltaş heyetteki AKP adayı Turan Bedirhanoğlu ile selamlaşırken “İnşallah son esnaf ziyaretiniz olur” ifadesini kullandı. Gazete Pencere’nin aktardığına göre bu sırada AKP Milletvekili Vahit Kiler “Ne demek istiyorsun. Terbiyesiz, hırsız” diyerek Güzeltaş’ı hedef aldı. Güzeltaş ise “Onca zamandır milletvekilisin. Ben yıllardır burada yaşıyorum. Asıl hırsızın kim olduğunu bu halk çok iyi biliyor” karşılığını verdi. Kiler “Belediye buraya nasıl ruhsat verir?” tehdidiyle Güzeltaş’ı hedef almaya devam etti.

AKP’li heyet iş yerinden ayrılırken Kiler’in koruması ve danışmanı olduğu iddia edilen iki kişi ise Güzeltaş’ın iş yerine saldırmak istedi. Güzeltaş’a doğru fiziki saldırıda bulunmak isteyen grup çevredekilerin araya girmesiyle iş yerinden uzaklaştırıldı. Emniyete giden Güzeltaş ise saldırı girişiminde bulunmak isteyenler hakkında şikayetçi olmak istedi. Ancak daha sonra şikayetinden vazgeçti.

‘Seçimi kazanırlarsa Diyanet’i kapatacaklar’ diyen Erdoğan’a sert yanıt

‘ŞEREFSİZ’ DEDİ’

Gazete Pencere’ye konuşan Güzeltaş kendisinin herhangi bir hakarette bulunmadan tepkisini dile getirdiğini ancak AKP’lilerin saldırısına maruz kaldığını söyledi. “Hoş geldiniz, gülümseyerek dedim. İnşallah son gelişiniz olur dedim” diyen Güzeltaş “Vahit Bey oradan seslendi. ‘Sen nasıl böyle bir şey dersin. İnşallah senin son gelişin olur’dedi. Bu sırada ‘Şerefsiz” kelimesini sarf etti. Ben kendisine milletvekilisin böyle bir ifade kullanmazsın dedim” ifadelerini kullandı.

Saldırı anını da anlatan Güzeltaş, “Çevredekiler araya girmeseydi darba kadar varacaktı. Siyaset eleştiriyi kaldırmaktır. Bizimkiler ufak bir kelimeyi dahi kaldıramıyorlar. Siyasetçi dediğiniz hoşgörülü olmalıdır. Ben kendisiyle aynı görüşte olmayabilirim” şeklinde konuştu.

DEVA PARTİSİ’NDEN TEPKİ VE ‘GEÇMİŞ OLSUN’ ZİYARETİ 

Bu arada konuya ilişkin DEVA Partisi Bitlis İl Başkanlığı da bir açıklama yaptı. Saldırının kınandığı açıklama şöyle:

Resim

DEVA Partisi Bitlis İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Yusuf Taşkaya da Güzeltaş’ı ziyaret etti ve sosyal medya hesabından şöyle yazdı: “Dün gündüz vakitlerinde dükkanında Ak Partililer tarafından saldırıya uğrayan yönetim kurulu üyemiz Mehmet Bakır Güzeltaş’ı ziyaret ettim. Öfke ve korku ile hüküm sürmek isteyen bu iktidar ve yöneticilerinin hükmü en kısa zamanda son bulacaktır.”

İmamoğlu yuhalatmadı! “Ağzınızı yormaya değmez”