Merdan Yanardağ, Özel ve Erdoğan görüşmesindeki ayrıntıyı gözler önüne serdi: CHP Genel Başkanı’nı bu sıraya oturtamazsınız

Yayın tarihi: 26 Nisan 2024 Cuma 11:48 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2024 Cumartesi 12:04 am

Haber: Özlem Aktürk

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesini değerlendirdi. Görüşmede Özel’in protokol sırasına göre oturmadığını belirten Yanardağ, en başta Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun oturduğunu belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nı bu sıraya oturtamazsınız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’nin açılışının 104’üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis’te AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmüştü. Özel’in Erdoğan’la görüştüğü anlarda çekilen bir fotoğraf karesindeki oturma düzeni sosyal medyada çok tartışıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı katleden Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu fotoğrafta en başta oturuyor. Özel ise 3. sırada yer alıyor.

TBMM’de kritik zirve! Erdoğan ve Özel görüştü

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ söz konusu bu fotoğrafı TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında yorumladı. ‘Kabul edemeyeceğim bir fotoğraf’ diyen Yanardağ, ” Orada en başta Hüda Par’ın Genel Başkanı en başta olacak seçimi 1’nci sırada bitirmiş bir partiyi orada o sıraya koyacaksınız. Ayıptır. Bu bir saygısızlıktır. Ben Özgür Özel’in bu oturma biçimine itiraz edip orada bulunmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu ülkenin temel değerleriyle laiklikle, Mustafa Kemal Atatürk’le kavgalı bölücü bir siyasal İslamcı partinin genel başkanının hemen solunda oturduğu protokol düzeneğinin hiç doğru olmadığını bunun rastgele olamadığını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nı bu sıraya oturtamazsınız. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı’da böyle bir düzenekte yer almamalı. Buraya oturmamalı.” dedi.

“ERDOĞAN İKİ NEDENLE SIKIŞTI”

‘Türkiye 22 yıllık karanlık bir tünelden çıkıyor’ diyen Yanardağ, Özel ve Erdoğan’ın ilerleyen günlerde gerçekleştireceği görüşme için ise şunları söyledi:

“Demokratik bir diyalog elbette. Sayın Erdoğan’la da oturur konuşur. Çünkü Erdoğan sıkışmış durumda. İki nedenle sıkışmış durumda. Seçimleri kaybetmiş dolayısıyla 14-28 Mayıs seçimlerinin sonuçları tartışmalı hale gelmiş, bir erken seçim baskısı ve tartışması giderek gelişmeye başlamış, dolayısıyla bir erken seçimle iktidarını kaybetme riskiyle yüz yüze  Bütün bunlar olduğu için seçim kampanyasında ‘Özgür efendi’ dediği Özgür Özel’e sayın Özel demeye başlamış… Eline bu imkanı vermemek lazım.”

“TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI PROFİLİ OLUŞTRUMA HESABI”

“Erdoğan AKP’den ayrılmanın görece tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı profili oluşturmanın hesabı içinde. Muhtemelen sayın Özgür Özel’le de bunu konuşacak.”

 

Kaynak: TELE1