Kılıçdaroğlu: Sattıkları şeker fabrikasını yeniden alıp hizmete sokacağız

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 1:46 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 3:18 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’da vatadaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu’na Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal eşlik etti. Kılıçdaroğlu mitingde yaptığı konuşmada, AKP iktidarının sattığı şeker fabrikasını yeniden hizmete alacaklarının sözünü verdi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal ile birlikte Afyonkarahisar’da yurttaşlarla buluştu.

MİTİNG ALANI HINCAHINÇ DOLDU

Afyonkarahisar’da halk; Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu ve Uysal’ın konuşma yapacağı miting alanını hıncahınç doldurdu. Mitingde ilk olarak Uysal söz aldı. Uysal’ın ardından Karamollaoğlu kürsüye çıktı. Son olarak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu halka hitap etti.

AFYONKARAHİSAR’DA 2018 SEÇİMLERİNDE KİM NE KADAR OY ALDI?

Bir önceki genel seçimlerde Afyonkarahisar’da 54 bin 172 kişinin oyunu alan AKP, yüzde 42.96 oy alarak birinci sırada yer aldı. İYİ Parti ise 50 bin 562 oy alarak yüzde 39.70 oranında oy aldı. MHP 16.27 oy alırken, Saadet Partisi 0.58, DSP de yüzde 0.25 oy aldı.

Kılıçdaroğlu: Onlar 5’li çetelere çalışıyor ben halka çalışacağım

Programda ilk olarak Afyonkarahisar’dan Milletvekili Adayı olan Gültekin Uysal söz aldı.

Uysal’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Biz 85 milyonun geleceğini teminat altına almak istiyoruz. Biz bir büyük ülkeyiz. Bu coğrafyada kendi insanımıza ‘giderlerse gitsinler’ diyemeyiz. Kendi insanımızı yoksulluğa mahkum edemeyiz.

*20 yıldır Türk milleti bu doymak bilmez iktidardakilere yetki verdi. Yetki yetmedi, güç istediler… Onu da verdi! Güç yetmedi, mutlak güç istediler, onu da verdi. O da yetmedi dilimizden dökülenler kanun haline gelsin istediler. Şaibeli bir referandumla da olsa milletimiz buna da yetki verdi. Milletimizin 20 yıllık bu iktidara bu kadar yetkisi vermesine rağmen hala mazaret…

*Sayın Erdoğan PKK ve FETÖ’yle işbirliği yapma imtiyazına sahip. Şimdi bu yetmedi Gaffar Okkan’ı şehit eden Hizbullah’ın partisiyle işbirliği yapma imtiyazına sahip. Onlar kendinde böyle bir hakkı görüyor. Ama milletimiz bu hakkı görüyor mu, işte 14 Mayıs’ta bunun kararını vereceksiniz.

*Bizim derdimiz sadece bir iktidar değişikliği değildir. Bu coğrafyada anaların, evlatlarının yerine mezar taşlarına sarılmasın istiyoruz. Bu coğrafyada doğan insanlarımız güven içerisinde geleceğini arasın istiyoruz. Bunlar mevsimlik milliyetçi, her kalıba girerler. Türkiye’de 20 yıldır bir parti olma hüviyetinden çıkmış adeta yukarıdan aşağı, aşağıdan yukarı organize bir suç şebekesi haline gelmiş bir siyasi iktidarla mücadele ediyoruz.

*Bir yüzükle çıktıkları yolda zenginliklerini artırmak onların tek derdi bu. Oysa biz bu vatanın toprağına sahip çıkacağız. Dağına, ovasına sahip çıkacağız. Yeniden bu topraklarda üreten Türkiye’yi Allah’ın izniyle hep beraber var edeceğiz. Bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti devletini gelecek nesillere bir çakıl taşını bile eksiksiz devreceğiz. Onlar istediği kadar eski Türkiye-yeni Türkiye desin. Bizim için eski Türkiye, yeni Türkiye yok… Varsa yoksa Türkiye Cumhuriyeti var.

AKP’nin il binasına Kılıçdaroğlu afişi asıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

*Sadece işsizler sıkıntı çekmiyor. Esnaf da emekli de memur da büyük bir sıkıntı içinde. Sadece ekonomik değil, sosyal yönden de sorunlarımız var. Özellikle iktidarda bulunan arkadaşlar kardeşliği pekiştirecek ifadeler kullanacaklarına bizi düşmanlaştıracak ifadeleri kullanmaktan çekinmiyor. Biz buna rıza göstermiyoruz” ifadeleriyle ekonomik krizin sorumlusu olarak işaret ettiği iktidarı eleştirdi.

*Doğru zaman, doğru adam diyorlar. Çok da doğru söylüyorlar. Doğru zamanda doğru adama ihtiyaç var ama bugünkü adama değil. Bu sistemin kurucusu, bu sistemin manisi olan arkadaşlar tek adam rejimini zorla dayattılar. Bugün bu dayatmanın bedelini ödüyoruz. Bundan kurtulmak mecburiyetindeyiz.

*Ecevit ve Erbakan koalisyonlarında muazzam adımlar atıldı. En önemli atılan adımlardan bir tanesi, 2 sene önce afyon ekimi yasaklanmıştı. İlk atılan adımlardan bir tanesi afyon ekimini serbest bırakmak. Afyonkeş yetiştirmek için değil. Afyon ilaç sanayinin temelini oluşturur. Alkoloid fabrikası da bunun için Afyon’da kurma kararı atıldı. Temel atma töreninde buradaydım o gün. Bugün de atılması gereken bir çok temel var.

*Biz Türkiye’nin yaşanabilir bir ülke olmasını hayal ediliyoruz. Her görüşten arkadaşımız ‘ne kadar güzel bir memlekette yaşıyoruz’ diyebildi. Bunun gerçekleşmesi için en önemli adım adaletin tesisidir. Adalete güven olmadan bir ülkede, huzur, barış olmaz. Bizim inancımızda eğer bir yanlış yaparsa ilk dava açılması gereken insan bizzat cumhurbaşkanının kendisidir.

Kılıçdaroğlu vatandaşın Bozkurt selamını karşılıksız bırakmadı

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

*Gençler, büyük sıkıntı çektiğinizi biliyorum. Annelerin, babaların evlatlarını hangi zor koşullarda okula gönderdiklerini biliyorum. Üniversiteden mezun oluyorsunuz, aylardır yıllardır iş bulamıyorsunuz. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır, bunu da biliyorum. Sınava giriyorsunuz, sınavı kazanıyorsunuz, mülakatlarda hakkınız yeniyor, bunu da biliyorum. Bütün bunları çözeceğiz. Göreceksiniz. KPSS’ye gireceksiniz, mülakatı bitireceğim. Kim kazandıysa hemen iş başı yapacak. Kimseye kul hakkı yedirmeyeceğim. Bundan emin olmanızı isterim. İşsizliğe neden girdim biliyor musunuz?

*Türkiye İş Kurumu’na başvurup iş arayanların sayısı 30 bin. O da resmi. Başvurmuş iş bekliyor. Acaba bir yerde iş bulabilir miyim diye. Bundan endişe duymamanız lazım. Taşeron işçileri buraya geleceklerdi, izin vermediler. Hepsi biliyorlar ki onlara kadro sözünü ilk kez dile getirdim, bir grubuna kadro verdiler, bir gruba vermediler. Size izin vermediler buraya gelmediniz ama benim gönlüm sizin yanınızda. Az kaldı hepinize kadroyu vereceğiz.

*Devlet taşeron çalıştırmaz. Devlet kadrolu işçi çalıştırır, kadrolu memur çalıştırır. Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen çalıştırmaz, kadrolu öğretmen çalıştırır. Bütün bunların tamamını çözeceğiz. Bay Kemal geliyor, kimse unutmasın. Çözeceğiz.

*Kentsel dönüşüm var. Onu da gayet iyi biliyorum. Bir grup toplantısında dile getirmiştim. Düşük gelirlilere diyorlar ki ‘ kentsel dönüşüm yapacağız, sizi bir yerlere süreceğiz, size ev yapacağız ama sizin alacak paranız bile olmayacak’. O evlerin tamamını yapacağız ve insanlar huzur içinde oturacak. Onların satın alma gücüne göre fiyatı belirleyecek. Afyon belediye başkanlığını bize verdiğiniz andan itibaren o evlerin nasıl süratle yapıldığını göreceksiniz. Burası yeraltı kaynakları sebebiyle turizmin görkemli bir turizm merkezi olabilir. Belediyeyi bize verin, 5 yıldızlı otellerin nasıl çoğaldığını göreceksiniz.

*Size hızlı tren getiriyoruz dediler. 2013’te temel attılar, 2015’te bitecek dediler, geçti. 2018’de bitecek dediler, o da geçti. Şimdi 2025 yılında bitireceğiz diyorlar. Halka doğruyu söylemeyene oy verecek misiniz? Halkı aldatanlara oy verecek misiniz? Güzel, demek ki Afyonkarahisar’dan Cumhur İttifakı’na oy çıkmayacak.

*Sözünü yere düşürmeyecek politikacıların iktidara gelmesi için oy kullanmanızı istiyorum. Burası tarihine baktığımızda eğitimin de merkezidir Afyon. Ama burası kan kaybetti. Buranın büyümesi lazım, kalkınması lazım. Bunun için yol belli. Millet İttifakı. Yol belli ittifaka destek vereceksiniz.

Kılıçdaroğlu Burdur’da Cumhuriyet sözü verdi! “Hiçbir fakir fukaranın elektrik suyu doğal gazı kesilmeyecek”

“SATTIKLARI ŞEKER FABRİKASINI YENİDEN ALACAĞIZ”

*Şeker fabrikasını sattılar işçilerin bir kısmını attılar. Söz veriyorum söz, Şeker Fabrikasını yeniden alacağız, yeniden Afyonluların hizmetine sunacağız. Onlar sattılar, biz toparlayacağız. Biz geri alacağız. Orada Afyonlular çalışacak. Özelleştirmeden sonra Türkiye 34 yıl sonra şeker ithal etti. Sadece şeker de ithal etmediler. Budağ, arpa, yulaf, yem, gübre ithal ediyorlar.

Akşener’den Erdoğan’a: Senin elinde Gaffar Okkan’ın katilleri var

“LONDRA’YA, NEW YORK’A KAÇIRDIKLARI PARAYI SON KURUŞUNA KADAR ALACAĞIM”

*Memleketi yabancılar doyurmaya başladı, bir de ‘biz milliyetçiyiz’ diyorlar. Batsın sizin milliyetçiliğiniz. Milliyetçi olan kendi ülkesine yatırım yapar. Londra’ya gittim. Orada küçük de olsa video çektik. Londra’nın en lüks bölümündeki bütün mahalleyi bunlar kapatmışlar. Hepsi lüks içinde yaşıyorlar. Ben bunları bilmiyor muyum? Gittiler New York’a, 35 katlı gökdelen yaptılar. Sanıyorlar ki Bay Kemal bunları görmeyecek. Gökdelenin önünde konuştum. O gökdelene harcanan paraları, Londra’ya kaçırdıkları paraları son kuruşuna kadar getireceğim ve bu millete vereceğim.

‘Mal varlığım Selvi Hanım’ın yüzüğüne kadar internet sitemde’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a gönderme

“BEŞLİ ÇETE HER TÜRLÜ İFTİRAYI ATIYOR”

*Sanıyorlar ki Bay Kemal bunları görmeyecek. ‘Ya mal gitti artık takip etmeyelim’ diyecek. Hayır efendim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak ve o hakka sahip çıkmak benim namus borcumdur, o paraları getireceğim. O nedenle Beşli Çete diyor ki ‘Acaba Kılıçdaroğlu’nun ayağını nasıl kaydırırız, bu adam Cumhurbaşkanı olmasın’. Bu yüzden her türlü iftirayı atıyorlar. İnanmayın.

“KUL HAKKI YEMEM DE YEDİRMEM DE”

*Bir özelliğimi söyleyeyim. Kul hakkı yemem ben, kul hakkını da yedirmem. Benim öyle saraylarda oturmak gibi bir düşüncem de yok. Niye sarayda oturayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü var. Mütevazıdır. Gideceksen oraya gideceksin. Oraya gideceğiz. Orada oturacağız. Göreceksiniz.

*Biz memleketi düşünüyoruz, onlar ceplerini düşünüyorlar. Devlet dediğiniz kurum, soygunculara hizmet etmez. Devlet, vatandaşına hizmet eder. Onlar için yandaş, Bay Kemal için vatandaş var.

*Size namus sözüm var, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Hiç kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz. Hiç kimse namerde muhtaç olmayacak.

*Rapor yayımlandı 60 okul depreme dayanıklı değil. Afyon’da 60 okul neden yapmıyorlar. Beşli çeteye yapıyorlar. 21 yılda götürdükleri 418 milyar doları son kuruşuna kadar millete vereceğim.

*Mütedeyyin kardeşlerime seslenmek istiyorum, kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin, günaha ortak olmayın. Kul hakkı yiyenlere oy verecek misiniz? Oyu bizim inançlarımızı sömüren insanlara vermeyeceğiz.

Mansur Yavaş’tan ‘Diyanet’i kapatacaklar’ diyen Erdoğan’a cevap

“SİNAN ATEŞ’İN HAKKINI HUKUKUNU SAVUNACAĞIZ”

*Sinan Ateş ile ilgili pankart açıldı. Sinan Ateş’in hakkını, hukukunu savunacağız. Hiç kimse endişe etmesin. Ankara’nın göbeğinde ateş edeceksin, bir kişiyi öldüreceksin, dosyası gizli! Niye gizli kardeşim! Failleri bulacağım, hepsini yargıya teslim edeceğim.

*Dışarıdan mal, mülk sahibi oluyorlar. Onlar kendi evlatlarını, çocuklarını paralı askerlik yaptırdılar. Bu kardeşinizin oğlu ne yaptı? Gitti, şerefli ordusunda askerlik yaptı. Benim param yok muydu? Vardı. Ama siyasetçinin topluma örnek olması lazım.”

Kılıçdaroğlu: Türkiye’nin geldiği noktaya bakın, soğan lüks oldu