Dev derbide kazanan Fenerbahçe!

Yayın tarihi: 27 Nisan 2024 Cumartesi 9:02 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2024 Pazar 12:11 am

Özel Haber: Egehan Erkün

Fenerbahçe, Süper Lig’in 34. haftasında sahasında ağırladığı ezeli rakibi Beşiktaş’ı, Batshuayi ve İrfan Can Kahveci’nin attığı gollerle 2-1 mağlup etti. 24. dakikada 10 kişi kalan Beşiktaş’ın tek golünü ise Cenk Tosun kaydetti.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftası derbi heyecanına sahne oldu. Fenerbahçe, sahasında ezeli rakibi Beşiktaş’ı ağırladı. Sarı lacivertli ekip Michy Batshuayi (30′) ve İrfan Can Kahveci’nin (69′) attığı gollerle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Beşiktaş’ın tek golünü ise oyuna Semih Kılıçsoy’un yerine giren Cenk Tosun (82′) kaydetti.

Fenerbahçe puanını 89’a yükselterek birinci sırada yer alan ezeli rakibi Galatasaray’ı takibini sürdürdü.

Sarı lacivertliler, önümüzdeki hafta Konyaspor deplasmanına konuk olacak.

Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışında takip ettiği Galatasaray ise önümüzdeki hafta sahasında Sivasspor’u ağırlayacak.

359. RANDEVU

Fenerbahçe ile Beşiktaş, 100 yıllık rekabette bugün 359. kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe bugünkü karşılaşmada ezeli rakibine karşı 135. kez galip geldi. Beşiktaş’ın galibiyet sayısı ise 127’de kaldı. İki ekibin arasında 97 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlanmıştı.

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ KALDI

Karşılaşmanın 24. dakikasında Beşiktaş oyuncusu Musrati’nin Fenerbahçeli Fred’e yaptığı faul nedeniyle hakem VAR’a gitti. Pozisyonu inceleyen hakem Volkan Bayarslan, Musrati’ye kırmızı kart gösterdi. Siyah beyazlılar bu kararın ardından maçın devamında ezeli rakibine karşı 10 kişi mücadele etti.

İSMAİL YÜKSEK SAKATLANDI

Fenerbahçe’nin orta sahada forma giyen genç futbolcusu İsmail Yüksek, oyunun 16. dakikasında sakatlandı. Sahada tedavisi yapılan Yüksek, önce oyuna devam etmek istedi ancak daha sonra kendini yeniden yere bıraktı. Yüksek’in yerine Rade Krunic oyuna dahil oldu.

İsmail Yüksek’in yerine Krunic’i sahaya süren Teknik Direktör İsmail Kartal, aynı dakikada savunmada forma giyen Becao’nun yerine ise Çağlar Söyüncü’yü oyuna aldı. Kartal bu değişikliği yabancı oyuncu kuralı gereği yaptı.

KADIKÖY’DE DERBİ COŞKUSU

Fenerbahçeli taraftarlar, ligin 33. haftasında Sivasspor deplasmanında yaşanan puan kaybına rağmen Beşiktaş maçında tribünleri doldurdu. Taraftarlar, maç öncesinden son düdüğe kadar şampiyonluk yarışına devam eden takımını destekledi.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI DA KADIKÖY’DE

Karşılaşmayı 2 bin 79 Beşiktaşlı taraftar da Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda takip etti. Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde stada ulaşan siyah beyazlı taraftarlar, yapılan kontrollerin ardından kendileri için ayrılan tribünde yerlerini aldı.

Editör notları:

-Dusan Tadic bugün alışılmışın dışında bir performans sergiledi. Yıldız oyuncu, karşılaşmada çok sayıda pas hatası yaptı. Ancak Tadic, maçta gol perdesini açan Batshuayi’ye asisti yapan oyuncu oldu. Tadic kötü oynadığı maçta da skora etki etmeyi başardı.

-Uzun bir süre sonra Dzeko’nun yerinde ilk 11’de başlayan Michy Batshuayi, eski takımı Beşiktaş’ı boş geçmedi. Golcü futbolcu, maç içinde istekli bir oyun sergiledi.

-Semih Kılıçsoy’un yerine giren Cenk Tosun, kontratakta top kaptıran Fenerbahçe’nin hatasını affetmedi. Ceza alanı önünden çok iyi bir şut çeken Cenk Tosun, 10 kişi kalan takımının tek golünü atmayı başardı.

-Fenerbahçe tribünleri önceki derbilere kıyasla daha az coşkuluydu. Sivasspor maçında yaşanan puan kaybının tribünlere yansıması net bir şekilde hissedildi.

-Son olarak Olympiakos maçında yaptığı hatalarla taraftarın büyük tepkisini toplayan Rade Krunic, bugün İsmail Yüksek’in yerine oyuna girdi. Krunic, takımın pas organizasyonlarına uyum sağlamaya çalışsa da yine takdir toplayan bir performans ortaya koyamadı.

-İsmail Kartal’ın, İsmail Yüksek’in sakatlanmasının ardından yedek kulübesindeki Çağlar Söyüncü’yü çağırdı. Yüksek yerine Krunic’i sahaya süren Kartal, aynı anda Becao’yu da oyundan almak zorunda kaldı. Becao yerine Çağlar Söyüncü oyuna girdi. Bu değişikliğin yabancı oyuncu kuralı gereği yapıldığı öğrenildi.

-Livakovic, maçta 3 önemli kurtarışa imza attı. Hatasız oynayan Hırvat eldiven son haftalarda gösterdiği başarılı performans grafiğini bu maçta da sürdürdü.

-İrfan Can Kahveci, sezon başından bu yana sergilediği performansla taraftarın gönlüne adeta taht kurdu. Gol yollarında sarı lacivertli ekibin en önemli silahlarından biri olan İrfan, derbide de sahnedeydi. Szymanski’nin pasında rakip ceza alanı içinde temiz bir vuruşla fileleri sarsan İrfan’a tribünlerde sevgi seli vardı.

-Beşiktaş’ta Mert Günok da kalesinde 2 gol görmesine rağmen önemli kurtarışlara imza attı. Günok eski takımı Fenerbahçe’ye karşı sahaya çıktığı bir maçta daha etkili bir performans sergiledi. Günok, ligin ilk devresinde Tüpraş Stadyumu’nda oynanan derbide çok iyi bir performans sergilemişti. 3-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle biten maçta Günok, kurtarışları sayesinde farklı bir skorun yaşanmasına engel olmuştu.

Fenerbahçe’de seçim tamamlandı! Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu oldu

Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci, Süper Lig, Futbol, Beşiktaş

Kaynak: TELE1