Çamur temizleme gemisi AKP kazanamayınca cennet koyları terk etti: Geldiği gibi gitti

Yayın tarihi: 27 Nisan 2024 Cumartesi 9:54 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2024 Cumartesi 9:54 pm

Muğla’nın Fethiye ve Marmaris körfezlerindeki çamuru temizlemek için yerel seçimler öncesinde bakanlık tarafından gönderilen ve 19 Mart’ta çamur temizlemeye başlayan çamur temizleme gemisi Çamur 5 geri çağrıldı. Fethiye Belediye Başkanı CHP’li Alim Karaca  Gemi limana geldi demirledi, bir kez bile çalışma yapmadan ilçemizden ayrıldı” dedi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Muğla’nın Fethiye ve Marmaris körfezlerindeki çamuru temizlemek için yerel seçimler öncesinde eski AKP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın girişimleri ile getirtilen ve 19 Mart’ta çamur temizlemeye başlayan çamur temizleme gemisi Çamur 5 geri çağrıldı. Gemi Bodrum açıklarından İstanbul’a doğru seyrini sürdürüyor.

Fethiye’de tekne battı!

Aydın Ayaydın’ın çağrısı üzerine çamur temizleme gemisini gönderen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Mart 2024 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, Marmaris ve Fethiye körfezlerinde önceki yıllarda çıkan orman yangınları ve balçıklı suların denize akmasının ardından deniz dibinde önemli miktarda kirlilik oluştuğunu belirterek “Yaptığımız taramalara göre Marmaris’te deniz dibinde 15 bin metreküp balçık birikmiş. Şimdiden üçte birini temizledik. Bir ay içerisinde iki futbol sahasını dolduracak kadar balçığı temizleyerek Marmaris sahillerini tertemiz yapacağız. Fethiye Körfezi’nin temizlenmesine yönelik dip taramalarını yapıyoruz. En kısa sürede Fethiye’de de çalışmalarımız başlayacak” değerlendirmesinde bulunmuştu.

YAZ AYLARINA KADAR MUĞLA’DA KALACAKTI

Uraloğlu “Fethiye’ye de bakanlığa ait deniz dibi tarama vasıtalarından birisi olan Çamur 5 gemimizi gönderdik. Marmaris Körfezi’nde olduğu gibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızca yapılacak çalışmalar ve hazırlanacak fizibilite raporu doğrultusunda koordineli çalışmamız ile Fethiye Körfezi’nde de deniz dibi taraması işlemlerini gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki yaz aylarına kadar hem Fethiye hem de Marmaris denizini pırıl pırıl hale getirmiş olacağız” demişti.

“GELDİĞİ GİBİ GİTTİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediye Başkanı CHP’li Alim Karaca “Bunun seçim için şov amaçlı olacağını biliyorduk ama bakan açıklama yapınca umutlanmıştık. Gemi limana geldi, demirledi, bir kez bile çalışma yapmadan ilçemizden ayrıldı. Şaşırdık mı? Hayır şaşırmadık. Çünkü bizi buna alıştırdılar. Seçim öncesi şovdan başka bir şey değil. Gemi gerçekten körfezi temizleyip ayrılsaydı daha mutlu olurduk. Bu cennet körfez bu doğa hepimizin. Fethiye olarak turizmi milyarlarca dolar döviz kazandırıyoruz. Çevre ve doğa üzerinden seçim reklamını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: TELE1