Kızılcık Şerbeti’nde ‘Eylem Tok’ mesajı: Kazayı cinayete dönüştürdünüz

Yayın tarihi: 27 Nisan 2024 Cumartesi 10:07 am - Güncelleme: 27 Nisan 2024 Cumartesi 3:14 pm

Her hafta izleyiciyi ekrana kilitleyen Kızılcık Şerbeti dizisinde aracıyla bir kişinin ölümüne sebep olan 16 yaşındaki oğlunu yurt dışına kaçıran yazar Eylem Tok sahnesi gündem oldu.

Cuma akşamları Show Tv’de ekranlara gelen reyting rekortmeni dizi Kızılcık Şerbeti dün akşam yayınlanan bölümündeki Eylem Tok sahnesiyle gündem oldu.

Dizide, Eylem Toku’un 16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un aracıyla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olduğu kazanın benzeri duruma yer verildi.

Kıvılcım karakteri ise ekranların karşısına geçip olay hakkında konuşma yaptı. Söz konusu sahnede Kıvılcım şunları söyledi:

“Her anne baba evladını korumak ister. Bunu anlıyorum çünkü ben de bir anneyim. Ama anne olmak baba olmaz adaletsiz olmak demek değildir. Birisinin canı yanarken bu başkasının yanına kar kalmamalıdır. Bir çocuk bir kazaya karışmış ve çok büyük bir felakete sebep olmuş. Çocuğunu kurtarmaya çalışarak ona iyilik yaptığını sanan anneye sesleniyorum. Oğlunuzun hayatını mahvettiniz. Onu bir nefret objesi haline getirdiniz. Bir kazayı cinayete dönüştürdünüz. Ve ne yazık ki bu olayda tek suçlu kişi sizsiniz.”

Eylem Tok’un oğlunun ölümüne sebep olduğu Murat Aci’nni avukatından ‘Bülent Cihantimur’ açıklaması

NE OLMUŞTU?

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un 34 EEG 06 plaka sayılı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araçlara çarpması sonucunda bir kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanından Mısır’a çıkış yaptıkları tespit edilen anne Eylem Tok hakkında “Suçluyu kayırma” suçundan ve oğlu Timur Cihantimur hakkında “Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde yakalama kararı çıkarmıştı. Başsavcılık, 7 Mart’ta anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebi hazırlayarak Adalet Bakanlığına göndermişti. Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un Mısır’dan ABD’ye geçtikleri ortaya çıkmıştı.

Baba Op. Dr. Bülent Cihantimur hakkında ise yurt dışı yasağı konulmuştu. Şüphelileri havalimanına götürdüğü iddiasıyla tutuklanan şüpheli Ayşe Ceren S., İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nce tahliye edilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ