İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu!

Yayın tarihi: 27 Nisan 2024 Cumartesi 8:52 am - Güncelleme: 27 Nisan 2024 Cumartesi 9:25 pm

TELE1 HABER MERKEZİ

İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimde yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu. İlk iki turda sonuç çıkmayan İYİ Parti kongresinde Dervişoğlu, üçüncü turda 611 oy alarak İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı seçildi.

 

Türkiye’de 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler, siyaset gündemine damga vurdu. CHP, Türkiye genelinde aldığı oyla birinci parti konumuna yükselirken, 22 yıldır iktidarda bulunan AKP ikinci sıraya geriledi. Seçimlere ‘hür ve müstakil’ girme kararı alan Meral Akşener’in partisi İYİ Parti ise yüzde 3.77 oy alarak büyük bir hüsran yaşadı. Seçimlerin ardından partide istifaların ardı arkası kesilmedi. Parti içinde istifa çağrılarıyla karşı karşıya kalan Akşener, kurultay kararı aldı ve aday olmayacağını açıkladı.

İYİ Parti’nin delege listesinde ‘usulsüzlük’ iddiası

ATO Congresium’da sabah saatlerinde başlayan kurultayda; Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Grup Başkanı Koray Aydın, Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yarıştı.

YENİ GENEL BAŞKAN DERVİŞOĞLU

Seçimin üçüncü turunda en çok oyu alan aday olan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin yeni genel başkanı oldu.

Dervişoğlu, son turda 611 oyla İYİ Parti’nin yeni lideri seçildi.

ÜÇÜNCÜ TURA KALDI

İYİ Parti kurultayında ikinci turda da Genel Başkan belirlenemedi. Koray Aydın 565, Müsavat Dervişoğlu 570 oy aldı. Seçim üçüncü tura kaldı.

BAŞKANLIK SEÇİMİ İKİNCİ TURA KALDI

İYİ Parti genel başkan adaylarından Koray Aydın 472, Musavat Dervişoğlu 378, Tolga Akalın 319, Güray Kodaz da iki oy aldı ve genel başkanlık seçimi ikinci tura kaldı. Tolga Akalın adaylıktan çekildi.

İYİ Parti’de genel başkan seçilebilmek için adayların bin 131 delegenin salt çoğunluğu olan 656’sının oyunu alması gerekiyordu.

 

 

İYİ Parti’de üst düzey istifa! Görevi bırakmıştı, partiden de ayrıldı

‘SEYİRCİSİZ’ KURULTAY

Akşener’in olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde bugünkü kurultay sonrası siyasetten çekilmesi bekleniyor. Seyircisiz başlayan kurultayda sadece parti yöneticileri, delegeler ve basın mensupları bulunuyor.

 

AKŞENER: SON KEZ KONUŞUYORUM

Akşener 11.50’de kurultay salonuna geldi. Salonda, Ferdi Tayfur’un ‘Hatıran Yeter’ şarkısıyla hazırlanan Akşener klibi izletildi. Daha sonra konuşma yapmak için kürsüye gelen Akşener, “Bugün karşınızda bu kürsüden son kez konuşuyorum” dedi.

İYİ Parti’de üst düzey istifa

‘MUHALEFETE MUHALEFET’ KAYBETTİRDİ

İYİ Parti, Altılı Masa’nın da ortağı olmuş fakat genel seçimler sonrasında ittifaktan ayrılma kararı aldı. Yerel seçime tek başına giren ve eski ortağı CHP’ye de muhalefet yapan Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları için çağrı yaptığı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı da hedef almıştı. Yerel seçimlerdeki ‘muhalefete muhalefet’ stratejisinin başarısız olmasının ardından İYİ Parti’de ardı arkası kesilmeyen istifalar başladı..

Parti bugüne kadar merkez sağ seçmeni toparlamaya çalıştı ancak bu politikada başarılı olamadı. Akşener 2018’deki seçimde Cumhurbaşkanı adayı oldu ancak yüzde 7 oy alabildi.

İYİ Parti son olarak ittifak dışında girdiği 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde 3.77 oranında oy alabildi.

 

İYİ Parti kulislerinde ‘İmamoğlu’ ve ‘Mansur Yavaş’ sesleri

iyi parti, tolga akalın, günay kodaz, müsavat dervişoğlu, koray aydın, meral akşener, kurultay

Kaynak: HABER MERKEZİ