‘Seçimi kazanırlarsa Diyanet’i kapatacaklar’ diyen Erdoğan’a sert yanıt

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 2:29 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 4:01 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Anakara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Kayseri’de vatandaşlara seslendi. ABB Başkanı Mansur Yavaş ‘Diyanet’i kapatacaklar’ diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap vererek ‘ 6 liderden birisi dahi bunu söylediyse hem Ankara belediyesini bırakırım hem de adaylıktan çekilirim’ ifadesini kullandı.

Mansur Yavaş’tan sonra söz alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki göstererek “Kılıçdaroğlu diyormuş ki ‘Meral hanım Abdullah Öcalan’ı çıkarsak ‘ ben de diyormuşum ki (olur) yapıyormuşum. Yahu beni tanıyorsunuz böyle bir şeyi yapabilir miyim ben.. Eyy Recep bey sol elinde PKK var senin sağ elinde Hizbullah var.” dedi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi:

Sevgili Kayserililer biz seçime gidiyoruz. Bu millet kimi seçerse seçecek sonra herkes evine dönecek. Maalesef iktidar başkaları siyaset yaparken onlar çok hakir görerek siz anlarsınız diyerek seçime girmek serbest ama kazanmak yasak gibi bir davranışa giriyorlar.

AKP’li Alpay Özalan ‘rezil oldu’! Konya mitingi diye paylaştığı görüntü bayramlaşma çıktı

Sayın Akşener’e parti kurulduğundan beri yapılan saldırılar iftiralar ve bunların karşılığında kimsenin cezalandırılmaması. Bunu niye anlatıyorum. Şuan hala korku ve nefret siyaseti aynen devam ediyor. Ben şöyle bakıyorum olaya. Millet İttifakı’ndan kimse Cumhur İttifakından kimseye ağzını açıp tek bir laf yapmıyor. ama bizler konuşmaya başlayınca illet zillet bir sürü laflarla karşılaşıyoruz.

ERDOĞAN’A DİYANET YANITI

Koltuğu bırakmak istemiyorlar bütün mesele burada. İftiranın birisi şu Diyaneti kapatacaklarmış. Burada söylüyorum Diyanet’in kapatılacağını 6 liderden biri söylediyse söz veriyorum Ankara belediyesini de bırakıyorum adaylıktan da çekiliyorum. Bunu nerde söylüyorlar Camide.

2019’da aday olduğumuzda yine aynı sözlerle karşılaştık. Arınç eski belediye başkanına ‘Ankara’yı parsel parsel sattı’ demedi mi. Rantların devam etmesi için yalan söylediler. Ankara’da 5 katrilyon eski dönemin borcunu ödedik.

Ayrıca bizden önceki yönetim metroyu beceremediği için Ulaştırma Bakanlığına devretmiş bir sözleşme yapılmış burayı belediye işletecek ve borcunu ödeyecek. 28 Nisan’da bir karaname çıktı ve 1,6 milyar lirayı Ankara’nın cebinden aldılar. Dediler bu kadar parayı nerden buluyorlar. Çalmazsan çırpmazsan yedirmezsen bu para bulunuyor.

SAHTE BROŞÜR AÇIKLAMASI

Son günlerde ağızlarına sakız yaptıkları konuyu getiriyorum. Biz seçilirsek Ankara’da 30 bin kişi işten atılacak. Ben de dedim bir Allah’ın kulunu atarsam namussuzum şerefsizim dedim. Şimdi de kamuda çalışan personele işten atacaklar diyorlar. Biz kazandıktan sonra tabelalardaki TC’yi yeniden taktık. Yok bunlar PKK’lılarla görüştüler falan. PKK ile en fazla görüşen kim. Kendileri. Dün de sahte bir broşür dağıtmışlar Öcalan serbest kalacak diye. Ben ve Akşener olduğu sürece bebek katilini kimse dışarı çıkaramaz. Ama ben yine kararlı bir şekilde diyorum çıkarırsa yine bunlar çıkarır.

Kılıçdaroğlu Burdur’da Cumhuriyet sözü verdi! “Hiçbir fakir fukaranın elektrik suyu doğal gazı kesilmeyecek”

HÜDA PAR TEPKİSİ

HÜDA PAR’ı biliyorsunuz. Genel Başkanı Meclis’te yemin edecek misiniz? dediler ‘Bir bakacağız’ dedi. Dün Tuğrul Türkeş sözlerini kabul etmiyorum dedi. Bugün de Bülent Turan ittifaka dahil değil dedi. Çünkü çok sıkıştılar. Kandil’dekiler Millet İttifakı’nın toplanmasını zorlaştıracak açıklamalar yapmaya başladı. Millet İttifakı 2 bin 400 maddelik mutabakat metnini ortaya koydu bu mutabakat metninin dışında kim ne diyorsa yalan söylüyordur.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener açıklamalarında şunları söyledi:

Biz İYİ Parti olarak çok önemli bir iddia ortaya koyduk. Birinci parti çıkacağız ve ben Başbakan olacağım. Çünkü bugün burayı şereflendiren, bugün bu meydanları doldurur hale getirebilmek için 2017’den beri çektiğimiz çileleri ödediğimiz bedelleri verdiğimiz mücadelemizin şerefi işte bu meydanlar sonucudur. Ve Burayı şereflendiren her bir kardeşimin karşısında en derin saygılarımla selamlıyorum.

İYİ Parti kuruluş aşamasından bugüne kadar her türlü iftiraya tehdide kötülüğe yanlışa maruz kalıp bir kişi bile bugüne kadar İYİ Parti’ye yapılan bu yanlışlar karşında korkup kaçmamıştır O nedenle bizim partimiz cesurlar hareketidir. Bizim partimiz kurulduğu andan itibaren Türkiye’nin sigortasıdır. İYİ Parti olmasaydı 2018 seçiminde olmasaydık Meclis çoğunluğu hala AKP’nin elinde olurdu. Ve o tek adam sistemiyle İstanbul Ankara belediyeleri bizde olmazdı. Siz yaptınız siz dik durdunuz.

2002’den beri Türkiye’yi yöneten bir iktidar var. Hayırlı yaptıkları her şey için teşekkür ederiz. Ama güç insanı bozuyor. Mutlak güç iki kere bozuyor. Şimdi bakın seçime gidiyoruz bayram gibi olması lazım. Bu meydanlarda her siyasi parti gelip seçmenine konuşmalı ve konuşmanın tamamı projeler üzerinden olmalıdır. Buna karşın Sayın Cumhurbaşkanı Recep Bey çıkıyor bizleri gömmekten bahsediyor. Yahu biz düşman mıyız. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Sen kimi gömüyorsun.  Sen kendine gel kendine gel.

PKK’YI TRT’DE KONUŞTURDURLAR

Bu nasıl bir dildir. Bakınız 31 Mart’a giderken bir taraftan bizi PKK’lılıkla suçladılar. Bir taraftan da bebek katili Öcalan’ın kardeşini TRT’de konuşturdular.

3 Yıl boyunca ben esnaf esnaf gezdim Kayseri de dahil. Ne öğrendik. Seçmen velinimettir seçmenin derdinin dinlersin çözüm önerirsin seçim geldiğinde seçmen seni tartar oy verir selam verirsin vermez amenna dersin bir dahaki sefere gönlünü kazanayım dersin. Türkiye’de çok uzun zamandır bu yapılmıyor.

Çağlar ile Sami’nin derdini çözmek onu konuşmak yerine Meral Akşener PKK’lı diyorlar.. Allah Allah… Kayseri de PKK’lıyım Diyarbakır da faili meçhulcuyum. Ben hangisiyim karar verin artık. Sinan Ateş katledildi ve katilleri görmezden gelindi doğru mu?

İYİ PARTİYİ BİRİNCİ PARTİ KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI SEÇTİRECEĞİZ

Şimdi söylüyorum 14 Mayıs akşamı helal oylarınızla İYİ Parti birinci çıkacak Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak ve 15 Mayıs’tan itibaren namus sözü olsun Sinan Ateş’in katillerinden hesap sorulacak.

Kooperatif yasasını çıkaracağız buradaki 30 bin mağdurun sorununu çözeceğiz. Enteresan bir şey şöyleyim. İlk konuşmayı yapan Dursun Ataş yasa çıktı sadece Kayseri için çıktı ve AYM’de iptal edildi. Biz tamamını kapsayan bir yasa çıkaracağız hiç merak etmeyin.

AKP’Lİ GÖKÇEK YÖNETİMİNE VE 5’Lİ ÇETEYE TEPKİ

Ankaralı esnafa ve tarımda çalışanlara Mansur Bey ne yaptı biliyor musunuz? 4 buçuk milyar lira para kazandırdı. Demek ki çalmayınca çırpmayınca oluyormuş. Kayseri’de daha fazlasını yapmak lazım. Bir de Dinozorcu kardeş var pardon jeliboncu. Bu arkadaş bir tane park yaptı. Gençler bu dinozor sevdası neydi. Harcanan para neydi biliyor musunuz 16 milyar lira bakın bu yuhlanır işte.. Haram zıkkım olsun. 3 kişi kazanmış tam 16 milyar lira.

Akşener’den Erdoğan’a! “İki elinde de terör örgütü var”

Eyy Kayseri 16 milyar lira ile neler yapılı kaç fabrika kurulurdu. KYK’lı gençlerin borçları silinirdi. Tarımda görev yapan ve tarımda iştigal eden insanlara mazot gübre bir dönem için bedava verildi. Tek bir Ankapark’tan bahsediyorum. Ya 5’li çeteye verilenle Türkiye kalkınırdı.

Bu Suriyeli sığınmacılar 2 yıl içinde derhal gönderilecekler. Bakın insanlar seçmen velinimet olmadır. Seçmen siyasetçiyi tartmalıdır. Ama oculuk buculuk üzerinden gelen size hadi savaşa gider gibi seçim propagandası yapanların tamamı böyle sağlam bir Osmanlı tokadıyla attaya emekliye gönderir.

ÖCALAN VE HÜDA PAR TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu diyormuş ki ‘Meral hanım Abdullah Öcalan’ı çıkarsak ‘ ben de diyormuşum ki (olur) yapıyormuşum. Yahu beni tanıyorsunuz böyle bir şeyi yapabilir miyim ben.. Eyy Recep bey sol elinde PKK var senin sağ elinde Hizbullah var. Sol elinde Kayseri en yüksek şehide sahip şehrimizdir şehitlerimizi kanı olan PKK sol elinde Gaffar Okkan’ın katilleri Hizbullah sağ elinde bana mı diyorsun.

Akşener’den Erdoğan’a: Senin elinde Gaffar Okkan’ın katilleri var

Meral Akşener ve Mansur Yavaş Kayseri 'de

Meral Akşener ve Mansur Yavaş Kayseri ‘de