TOGG’un da tedarikçileri arasında yer alan çelik devi şirket iflasın eşiğinde

Yayın tarihi: 4 Eylül 2024 Çarşamba 6:18 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 6:18 pm

Çelik devi Buderus markasının Türkiye distribütörlüğü ve Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG başta olmak üzere otomotiv sektöründeki birçok şirketin tedarikçiliğini yapan ‘Değişim Çelik’ şirketi konkordato ilan etti. 2010 yılında kurulan firmanın sermayesinin ise 50 milyon TL olduğu biliniyor.

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, kadın bir girişimci tarafından kurulan ve ağır sanayi kolunda yıllardır faaliyet gösteren Değişim Çelik ile ilgili 28 Ağustos’ta 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu süre boyunca mahkeme tarafından 3 konkordato komiseri ataması yapıldı.

DÜNYA ÇELİK DEVİNİN TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜYDÜ

Değişim Çelik TOGG başta olmak üzere otomotiv sektöründen birçok firmaya tedarikçilik yapıyordu. Ayrıca Değişim Çelik Genel Müdürü Esma Yıldız geçtiğimiz Mart ayında verdiği bir röportajda da Togg başta olmak üzere otomotiv sektöründe çok sayıda markaya tedarikçilik yaptıklarını dile getirmişti. Yıldız; “Güçlü çelik stoğumuz ve verdiğimiz hizmetlerin bütünü ile sanayicilerin çözüm ortağıyız” demişti.

Konkordato talebinde büyük artış! 7 ayda 2023’ü geride bıraktı

Çelik devi Buderus markasının Türkiye distribütörlüğü ve Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG başta olmak üzere otomotiv sektöründeki birçok şirketin tedarikçiliğini yapan 'Değişim Çelik' şirketi konkordato ilan etti. 2010 yılında kurulan firmanın sermayesinin ise 50 milyon TL olduğu biliniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ