Türkiye’de adaletin hazin fotoğrafı

Yayın tarihi: 3 Eylül 2024 Salı 12:02 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 12:17 pm

Şanlıurfa’da AKP’li vekilin koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu ölen iki oğlu ve eşi için 2018’den beri adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar’ın Meclis kapısı önünde mücadelesi devam ediyor.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruması ile yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, adalet nöbetine Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde sürdürüyor.

Emine Şenyaşar’ın Meclis kapısı önünde ‘Adalet’ pankartının altında uzandığı fotoğraf gündem oldu. Fotoğraf Türkiye’de adaletin hazin fotoğrafı gözler önüne serildi.

14 Haziran 2018 tarihinde dönemin AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sebebiyle Şenyaşar ailesinin iş yerlerini ziyaret etmiş ve taraflar arasında çıkan kavgada Şenyaşar ailesinin iş yerinde başlayan ve hastaneye uzanan saldırı sonucu 66 yaşındaki Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları 25 yaşındaki Adil ve 45 yaşındaki Celal Şenyaşar ile AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam sekiz kişi ise yaralanmıştı.

Emine Şenyaşar: Oğlumu bıraksınlar, evime gidip orada ölmek istiyorum

6 YIL GEÇTİ

Saldırı sırasında ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis, AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız’a ise “haksız tahrik altında suç işlediği” gerekçesiyle 18 yıl hapis cezası verildi. Olayın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen Şenyaşar ailesinin ‘adalet’ mücadelesi devam etti. Şanlıurfa Adliyesi önünde başlayan nöbet eylemleri Başkent’te Adalet Bakanlığı önüne taşındı. Şimdi de Meclis’te adaletin tecelli etmesi için bekleyişleri sürüyor.

Ferit Şenyaşar memleketi Şanlıurfa’dan DEM Parti milletvekili olarak seçildi. Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte gün içerisinde Meclis Şeref Kapısı önünde nöbetini sürdürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ