Kırmızı bir rüya…

Yayın tarihi: 3 Eylül 2024 Salı 10:23 am - Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 10:23 am

POZİTİVİST

Demet Cengiz

Moda tasarımcısı Simay Bülbül Sarıpınar, moda tasarımında rüştünü ispatlayalı çok oluyor. Perveran, KSKM (Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi) ve 2018 yılında kurduğu Kırmızı Çocuklar Derneği ile de iyiliğini ispatlamış bir isim.

Kırmızı Çocuklar Derneği, koruma altındaki çocukların bedensel, eğitsel ve psiko-sosyal yönden sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak amacını taşıyor. Dernek, çocukların iyi alışkanlıklar kazanmasını, sevgi dolu bir ortamda büyüyerek hayata hazırlanmalarını destekleyen projeler yürütüyor. Aynı zamanda koruyucu aile farkındalığını artırmak, devlet korumasından çıkan 18 yaş üstü gençlere mentorluk yapmak ve yuvadaki çocukların gelişimlerine katkı sağlayacak projeler geliştirmek için çalışıyor.

Etkilerini hâlâ hissettiğimiz 6 şubat Maraş depremlerinin ardından soluğu bölgede alan Kırmızı Çocuklar Derneği, deprem bölgesindeki çocuklara destek vermek için de var gücüyle çalıştı. Depremin aydından birkaç ay içerisinde ‘Kırmızı Çatı Okulu’ açıldı.

ÇOCUKLARIN HAYALLERİNE KIRMIZI KARAVAN

Kırmızı Çocuklar Derneği, koruma altındaki ve deprem bölgesindeki çocukların hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlamak amacıyla Kırmızı Karavan web sitesini hayata geçiriyor.
“Ne alırsan al eskir ama mutluluk eskimez” mottosuyla yola çıkan bu platform, çocukların hayal gücünü ve yaratıcılıklarını desteklemek için kuruldu. Sitede, çocukların kendi tasarımlarının yanı sıra Türkiye’nin önde gelen usta tasarımcılarının imzasını taşıyan özel ürünler de yer alıyor. Bu satışlardan elde edilen tüm gelir, Kırmızı Çocuklar Derneği’ne bağışlanarak çocukların geleceğine katkı sağlayacak.

“Her şey değişse de çocukların gözlerindeki umutlar değişmiyor” diyerek ilhamını çocukların umudundan alan ‘Kırmızı Karavan’, çocukların yaratıcılıklarını destekleyerek, sanat ve tasarım dünyasına adım atmalarına imkan tanıyor. Simay Bülbül Sarıpınar, Kırmızı Karavan’ın sadece bir alışveriş platformu olmadığını, aynı zamanda çocukların hayallerine ulaşmalarını sağlayan bir kapı işlevi gördüğünü söylüyor. “Platformda yer alan her ürün, ister çocukların tasarımları olsun, ister usta tasarımcıların özel koleksiyonları, her alışveriş, bir çocuğun geleceğine yapılan bir yatırım anlamına gelir” diyor.

KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUK BÜYÜDÜĞÜNDE

Pek çok gönüllünün destek verdiği Kırmızı Karavan’ı Simay Bülbül Sarıpınar şu sözlerle anlatıyor:

“Yuvalarda yaşayan çocuklar için düzenlenen etkinlikler ve eğitimler, onların hayal gücünü besleyip geleceğe dair umutlarını güçlendiriyor. Ayrıca 18 yaş üstü koruma altındaki ve eğitimine devam eden gençlere burs ve eğitim desteği sağlanarak, daha aydınlık bir gelecek inşa etmelerine katkıda bulunuluyor. Bunun yanı sıra, Kahramanmaraş’ta kurulan Kırmızı Çatı’da prefabrik evlerde yaşayan çocuklar ve gençler için de etkinlikler ve eğitim programları düzenleniyor.”

Devlet gerekli durumlarda koruma altına aldığı çocuklara 18 yaşına gelene kadar bakıyor ama ya sonra? Bu çocuklar reşit birer genç olduklarında verdikleri sınav bitiyor mu? Birilerinin onları gençliklerinin ilk yıllarında da koruyup kollaması gerekmez mi? Kırmızı Çocuklar Derneği’ni işte tam da bu nedenle çok önemsemeliyiz.

Kırmızı Karavan web sitesinde, çocukların tasarımlarının yanı sıra gönüllü usta tasarımcıların ve markaların da katkıları yer alıyor. Bu isimlerden bazıları Çiğdem Seferoğlu, Ekin Anıl, Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi, Serli Keçeoğlu, Özge Lokmanhekim, Deniz Erciyas, Rumisu, Tülin Bozüyük, Mon Reve, Lalu Bags, Homemade Aromaterapi, Deniz Berdan, Ebru Günay, Gökay Gündoğdu, Gül Ağış, Özlem Süer, Simay Bülbül, Arzu Kaprol, Ayşe Armağan, Niyazi Erdoğan, Aslı Filinta, Gamze Saraçoğlu, Filiarmi, Tuvanam iken Perveran, Harem Chocolate ile de iş birlikleri yapılıyor.

Kaynak: TELE1