Narin’in amcasına iki iddiadan tutuklama: ‘Kasten öldürme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’

Yayın tarihi: 2 Eylül 2024 Pazartesi 3:04 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2024 Pazartesi 6:33 pm

Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen amca Salim Güran tutuklandı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, Kur’an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran’ı arama çalışmaları 13’üncü gününde sürerken, amca Salim Güran soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen amca Salim Güran, ‘Kasten öldürme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından tutuklandı.

13 GÜNDÜR KAYIP

8 yaşındaki Narin Güran 21 Ağustos tarihinde Kur’an kursuna gittikten sonra kayboldu. Narin’i bulmak için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

ÖNCE TERLİK BULUNDU

Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar arandı. Arama çalışmalarında 22 Ağustos’ta gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Narin’in anne babası önce terliğin kızlarına ait olduğunu söylerken ardından terlik numarasının farklı olduğunu ifade etti.

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Okulun 21 Ağustos’ta saat 15.15’teki görüntülerinde Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp, evine doğru gittiği yer aldı.

BAŞKA ÇOCUĞA AİT KAN LEKESİ

Narin’in gittiği patika yolun yaklaşık 50 metre ilerisindeki tepede, evlerine yaklaşık 20 metre mesafede bulunan kayalıklarda yakınları, 25 Ağustos’ta kan lekeleri Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, kan lekelerinin Narin Güran’a ait olmadığı, mahalledeki bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği belirtildi. Ayrıca Narin’in 21 Ağustos’ta güvenlik kameralarına en son yansıdığı bölgede, 25 Ağustos’ta akşam saatlerinde arkadaşlarından 2’si ile canlandırma yapıldı.

DEREDE ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Gelen bir ihbar üzerine jandarma ekipleri, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan derede çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi’nden talep edilen kepçe ile başlatılan çalışmalarda deredeki suyun debisinin düşürüleceği, ardından da dere boyunca arama çalışması başlatılacağı belirtildi. Kentteki bütün şehir içi ve ilçelerde toplu taşıma yapan tüm otobüslere, Narin’in resmi ile iletişim bilgilerinin üzerinde bulunduğu afişler asıldı.

JANDARMA KOMUTANINDAN AÇIKLAMA

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım konuya ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu. Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Biz her türlü ihbarın üzerine gitmekteyiz. Şu anda çember çok daraldı. Devlet tüm imkanlarını bize verdi ve bunları kullanıyoruz. Çok kısa bir süre kaldığını düşünüyorum. Elimizde deliller var, ifadeler var. Narin’in dakika dakika köydeki hareketlerini kayıt altına aldık. Deliller üzerinde yürüyoruz, sonuca çok yaklaştık, inşallah yakın zamanda sonucumuzu alacağız. Biz olayı ister istemez adli vaka olarak görüyoruz. Biz bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Sizlere açıklayamadığımız her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Arama çok daha büyük çaplı bir arama. Biz en ufak ihtimali bile değerlendirmek zorundayız, sonuç alacağız.”

AĞABEYİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin Narin’in ağabeyi olduğu öğrenildi. Kolundaki ısırık izinin Narin Güran’a ait olup olmadığının tespiti için şüphelinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi. 18 yaşındaki ağabey, DNA testinin ardından İstanbul’dan yeniden Diyarbakır’a götürüldü.

AĞABEY SERBEST BIRAKILDI

Kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alınan Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. ısırık izlerinin Narin’e ait olup olmadığı tespit edilemeyince serbest bırakıldı.

AMCA GÖZALTINDA

Ağabeyin serbest bırakılmasının ardından Narin’in amcası ve aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin de muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran’ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleştiği belirtildi. Gözaltına alınan amca Salim Güran yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi.

13 gündür kayıp olan Narin Güran’ın amcası adliyeye sevk edildi

Kaynak: DHA