Milyonlarca Apple kullanıcısını ilgilendiriyor! Şifre ve hesaplar tehlikede

Yayın tarihi: 2 Eylül 2024 Pazartesi 1:43 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2024 Pazartesi 1:43 pm

Teknoloji devi Apple kullanıcılarını ilgilendiren yeni bir kötü amaçlı yazılım tespit edildi. Mac için Cthulhu Stealer tehlikesi büyüyor.

Apple cihazlarını hedef alan yeni bir kötü amaçlı yazılım bulundu. Başlıca Mac sahiplerini etkileyen bu yazılım, popüler uygulamaları taklit ederek bilgisayara sızıyor. Araştırmacılar, Cthulhu Stealer tehlikesine karşı uyarıyor.

Güvenlik araştırmacıları, siber suç forumlarında “Cthulhu Stealer” adlı Mac cihazlarını hedefleyen yeni bir virüs buldu. Cado Security’nin bulgularına göre, kötü amaçlı yazılım 2023’ün sonlarından bu yana satışa çıkarılmış durumda. Cthulhu Stealer, CleanMyMac gibi popüler yazılımları taklit ederek kullanıcıları kandırıyor. İzin verildikten sonra iCloud parolası, tarayıcı çerezleri ve Telegram hesap ayrıntıları gibi Mac’te depolanan hassas verileri çalabiliyor. Son saldırı girişimi aslında Mac sahiplerine yönelik artan güvenlik endişesini de gözler önüne seriyor. Kısa süre önce Cisco Talos, Mac cihazlarda sistem erişimi ve veri hırsızlığına yol açabilecek bir Microsoft güvenlik açığını ortaya çıkarmıştı.

Öte yandan Mac cihazlardan oturum açma bilgilerini, kripto para cüzdanlarını ve kişisel bilgileri toplamak için tarayıcıları hedef alan Banshee gibi kötü amaçlı yazılımlar da tehlikeye saçıyor. Apple ise bu açıklara karşı kullanıcıları uyarmaya devam ediyor.

Apple’dan yeni karar! iOS 18 ile o özellik değişecek

Apple,

Kaynak: shiftdelete.com