Brezilya’da facia! Yolcu uçağı yere çakıldı: 62 ölü

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2024 Cuma 8:49 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2024 Cuma 9:42 pm

Brezilya’nın Vinhedo kentinde en az 62 kişiyi taşıyan uçak bilinmeyen bir sebeple düştü. Kazanın ardından uçağın enkazında yangın çıktı. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, uçakta bulunan 62 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Brezilya’nın Vinhedo kentinde en az 62 kişiyi taşıdığı öğrenilen yolcu uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle düştü.

Cascavel ketinden Guarolhus’a giden Voepass Hava Yollarına ait ATR-72 tipi uçak, 58 yolcusu ve 4 kişilik mürettebatı ile Sao Paulo’nun kuzeyindeki Vinhedo kentinde yerleşim yerine çakıldı. Yerel televizyon, yolcu uçağının düşmesinin ardından geniş bir alanda yangın çıktığını gösteren görüntüler yayınladı. Kazanın ardından olay yerine gelen itfaiye görevlileri yangına müdahale etti.

62 KİŞİ ÖLDÜ

Skynews’in aktardığına göre, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Voepass uçağındaki tüm yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiğini söyledi. Da Silva, kalabalığın ayağa kalkmasını ve kazaya karışanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasını istedi.

Havayolu şirketi Voepass ise, 58 yolcu ve 4 mürettebat üyesi arasında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin henüz bir güncelleme paylaşmadı.

 

Brezilya, uçak

Brezilya’nın Vinhedo kentinde en az 62 kişiyi taşıyan uçak bilinmeyen bir sebeple düştü. Kazanın ardından yangın çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ