Erkan Baş’tan Numan Kurtulmuş görüşmesi sonrası Can Atalay açıklaması! Tarih konuşuldu

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2024 Perşembe 1:46 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2024 Perşembe 2:28 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gezi tutuklusu Can Atalay’ın durumuna ilişkin Meclis’te görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilen ancak vekilliği hukuksuzca düşürülen Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi, “milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğuna” ilişkin karar vermişti. Karar sonrası Meclis’in olağanüstü toplanması beklenirken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Erkan Baş Meclis’te bir araya geldi.

15 AĞUSTOS’TAN ÖNCE TOPLANILMASI İSTENDİ

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baş, “Meclis’te temsil edilen partilerin tümüyle görüşmeler gerçekleştirildi. Takvim tartışması var. Bizim beklentimiz Mahmud Abbas’ın konuşma yapacağı 15 Ağustos’tan önce Meclis’in toplanması” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’ndan ‘Can Atalay’ açıklaması: İtiraz gelmezse göndereceğiz

“Sayın Başkana ’16 Ağustos olabilir mi’ diye bir öneri sundu” diyen Baş, “Şu an itibarıyla Meclis Başkanı’ndan beklentimiz Can Atalay’ın tahliye edilmesinin yolunun açılması. Yarın diğer partilerle birlikte dilekçemizi sunacağız. Ortada AYM’nin bir kararı var, 15 Ağustos’tan önce Meclis’in toplanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Bizim olağanüstü çağrımıza destek verecekler. Burada takvim tartışması var bizim beklentimiz 15 Ağustos’taki Mahmut Abbas’ın konuşma yapacağı toplantı sonrası. O günün öneminin farkındayız. Tüm dünyanın gözleri burada olacakken başka konuların gündeme gelmesini tercih etmeyeceğimizi söyledik ama bunun yolu o güne kadar Meclis ‘in AYM’nin aldığı son karar sonrası gerekli adımların atılması. Sayın başkan 16’sı olabilir mi diye sordu ama 15’inde AYM’nin kararı hiç yokmuş gibi Meclis’in rutin çalışması bizim için mümkün değil. Bizim beklentimiz somut adımların atılması ve Can Atalay’ın Milletvekili olduğunun bir kez daha tescil edilmesi sonrası yemin ederken görevine başlaması. Yarın itibari ile biz olağanüstü toplantı için dilekçemizi vereceğiz.

KİMLER DESTEK VERECEK?

15 Ağustos’tan önce olması gerektiğinde ısrarcıyız. CHP, DEM Parti, Saadet, Gelecek grupları, DEVA destek vereceğini söyledi, DP destek vereceğini söyledi. Tüm muhalefetin birlikte tutum aldığı bir şey. Meclis bir karar vermedi aslında, o işlem yok hükmündedir. Can Atalay milletvekili görevine başlamıştı zaten. O karar yok hükmündeydi, kesinti yarattı. Daha önce Faruk Gergerlioğlu, Enis Berberoğlu kararı var benzer diyebileceğimiz

Numan Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması!

 

Kaynak: TELE1