Koray Aydın, Akşener’i yalanladı: Ayhan Bora Kaplan’ın adamı genel başkan onayıyla kürsüye çıktı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 2:15 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 2:25 pm

Partisinden istifa eden İYİ Parti kurucularından Koray Aydın, eski İYİ Parti Genel Başkan’ı Meral Akşener’i yalanladı. Aydın, İYİ Parti grup toplantısında konuşan, Ayhan Bora Kaplan davası şüphelilerinden Erkan Yıldırım’ın Akşener’in onayıyla kürsüye çıktığını söyledi.

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşturduğu ve sanayici olduğunu söylediği Ayhan Bora Kaplan örgütü davasında örgütün kasası olarak belirtilen Erkan Yıldırım olduğunu ortaya çıkaran TELE1 programcısı Özlem Gürses ve Ersin Eroğlu’dan şikayetçi olmuştu. Akşener, TELE1’i hedef alırken savcılığa verdiği dilekçede eski yol arkadaşlarını da ifşa etmişti. Akşener’in avukatının sunduğu dilekçede olayın sorumlusu olarak Gürhan Kocaman, Yetkin Öztürk ve Koray Aydın işaret edilmişti.

12punto’da yer alan habere göre, Akşener’in iddiasıyla ilgili  konuşan Koray Aydın grup toplantısında konuşacak kişinin genel başkanlık makamı, özel kalem müdürlüğü ve protokol müdürlüğünün planlaması ve genel başkanın onayıyla belirlendiğini söyledi.

Meral Akşener yol arkadaşlarını da sattı! TELE1’i vurayım derken partisini ifşa etti

“ERKAN YILDIRIM’I TANIMAM TAVSİYEM OLMADI”

Akşener’in avukatının savcılığa verdiği dilekçe hakkında konuşan Koray Aydın şunları söyledi:

“Haberde adı geçen Erkan Yıldırım’ı tanımıyorum. Dolayısıyla herhangi bir ilişkim ve irtibatım yoktur. Bu itibarla haberde tarafıma yöneltilen iddiaların tümünü reddediyorum, ülkemizin bunca ciddi meselesi varken bu asılsız iddiaları ciddiye almıyorum. Adı geçen kişinin İYİ Parti TBMM grubunda konuşturulması için Genel Başkana veya Özel Kalemine herhangi bir tavsiyem ve teklifim de olmamıştır. Bu güne kadar grup toplantısında konuşturulan hiç kimse için bir teklifte bulmadım, herhangi bir isim de vermedim. Çünkü Teşkilat Başkanlığının böyle bir görevi bulunmamaktadır.”

“KİMLİKLERİ ARAŞTIRILIYOR”

Grup toplantısında konuşacak kişilerin araştırıldığını belirten Aydın, “Grup toplantısında konuşacak kişilerin belirlenmesi ve koordinasyonu görevi, doğrudan Genel Başkanlık makamına ve dolayısıyla Özel Kalem Müdürlüğü ve Protokol Müdürlüğüne aittir. Konuşacak kişilerin isim, TC kimlik ve iletişim bilgileri Özel Kalem Müdürlüğü ve Protokol Müdürlüğü tarafından alınır, araştırılır, ön görüşme yapılır ve Genel Başkanın onayıyla konuşması sağlanır. Kişinin isim, TC kimlik ve iletişim bilgileri TBMM Grup Başkanlığına verilmeden, sisteme misafir girişi yapılmadan o kişinin meclise giriş yapması bile mümkün değildir. Dolayısıyla bütün bu iş ve işlemler Özel Kalem Müdürü, Protokol Müdürü ve İYİ Parti TBMM Grup Başkanlığının koordinasyonu ile yürütülür. Konu bu kadar açık ve nettir” ifadelerini kullandı.

‘YETKİN ÖZTÜRK’ÜN DE TEKLİFİ YOK’

Akşener’in dilekçesinde adı geçen dönemin Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ile konuştuğunu ve onun da Erkan Yıldırım’ı tanımadığını söyleyen Aydın, “Haberde adı geçen Eski Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk beyle de görüştüm. Kendisi de konuşmacı şahsı tanımadığını ve grup toplantısında konuşturulması yönünde de herhangi bir tavsiye ve teklifinin olmadığını ifade etti. Konu mademki yargıya intikal etmiş tarafların bilgilerine başvurulur ve gerçekler ortaya çıkar” dedi.

 

Kaynak: TELE1