Instagram yasağı “İki kilo soğana vatanı sattınız” diyen AKP’li fenomen Sena Sever’i çıldırttı

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2024 Pazar 10:41 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2024 Pazar 10:41 pm

AKP’nin İstanbul ve Ankara’da kaybettiği 31 Mart yerel seçimlerinin ardından “İki kilo soğan alamıyorsunuz diye vatanı, milleti sattınız” diyerek tepki gösteren sosyal medya fenomeni Sena Sever’i Instagram yasağı çıldırttı

Instagram’ın 2 Ağustos’ta mahkeme kararı olmadan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından erişimi engellendi. Bu engelden hiç şüphesiz en çok etkilenen kazancını sosyal medyadan elde eden fenomenler oldu.

2019’DAKİ TWEETİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

AKP’nin İstanbul ve Ankara’da kaybettiği 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından AKP’li Instagram fenomeni Sena Sever, “İki kilo soğan alamıyorsunuz diye vatanı, milleti sattınız” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı.

IPA Başkanı açıkladı! İşte Instagram’ın kapanmasının Türkiye’ye maliyeti

INSTAGRAM YASAĞI ÇILDIRTTI

Instagram’da 1 milyona yakın takipçisi bulunan fenomen Sena Sever, duruma tepki gösterdi. Yasaklı olan uygulamadan bir paylaşım yapan Sever, “‘Olmasa da olur’ denecek bir platform olarak görmek büyük sığlıktır” ifadeleri kullanarak, “Dilerim çalıştığınız kurum, işlettiğiniz dükkanınız hiçbir sebep yokken bir sabah kalktığınızda ‘Kapatıldı, açılamaz’ mührüyle karşılaşmaz.” dedi.

48 saatlik yasal sürede sona gelindi! Instagram ne zaman açılacak?

“UMARIM DÜKKANINIZ ‘KAPATILDI, AÇILAMAZ’ MÜHRÜYLE KARŞILAŞMAZ”
Yasağa tepki gösteren Sena Sever, paylaşımında şu sözlere yer verdi:

“Instagram’ı sadece Influencerların çok para kazandığı, herkesin hayatlarını, dünyalarını paylaştığı, ‘Olmasa da olur’ denecek bir platform olarak görmek büyük sığlıktır. Bu karar; turizm, eğlence, müzik, e-ticaret alanlarına ciddi şekilde zarar vermektedir.

‘Oh iyi oldu’, ‘Parasız kalsınlar da akılları başlarına gelsin’ deyip, sadece Instagram’ı milyonlar kazanan influencerlardan ibaret sanıp bu karara sevinen insanlar olduğunu gördükçe daha da şaşırıyorum. Dilerim çalıştığınız kurum, işlettiğiniz dükkanınız hiçbir sebep yokken bir sabah kalktığınızda ‘Kapatıldı, açılamaz’ mührüyle karşılaşmaz.

Instagram’da kıyafet butikleri, turizm rehberleri, oteller, ajanslar, tüm e-ticaret yapan satış store’ları; hastalıkla savaşan ve bağış için bir günü bile kıymetli olan SMA’lı bebekler ve sayamayacağım daha çok alan var.

Kendi alanımdan örnek verecek olursam; dün gece uzun zaman emek verdikleri, üzerine titredikleri, milyonlar harcadıkları şarkıları, klipleri dinleyicilerle buluşturan yıldızların; şarkılarını tanıtabilecekleri en büyük alana şu anda erişilemiyor. Şarkılarını dinleyicilere ulaştıramıyorlar. Bu emekçi insanlar, ne yapsınlar? Elinize vicdanınıza koyun lütfen.

Bu yanlıştan en kısa sürede dönülmesini, böyle bir hatanın ciddi zararlar verebileceğini düşünerek kısıtlamaya son verilmesini diliyorum”

Kaynak: TELE1