CHP’li Melih Meriç’e mitingde silahlı saldırı

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2024 Pazar 3:38 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2024 Pazar 3:49 pm

CHP‘nin Gaziantep’te düzenlediği mitingde konuşma yapan CHP Milletvekili Melih Meriç silahla saldırıya uğradı.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Nizip’te mitingde fıstıkçıların sorunlarını dile getirdiği sırada, yanına yaklaşan bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.Saldırganın silahını ateşlediği olayda panik yaşanırken korumaların müdahalesi sonucu yaralanan olmadı.

Meriç konuşma yaptığı sırada muhtar olduğu iddia edilen bir şahıs kimseyi konuşturmam diyerek havaya ateş etti. Şahıs korumlar tarafından engellenirken, olay yerine gelen polisler silahlı şahsı gözaltına aldı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

“AKP UZANTISI PROVOKATÖRLERE RAĞMEN…”

CHP’li Meriç saldırı sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Nizip’te fıstık üreticilerimizin sesini duyurmak için ‘Antep Fıstığına Sahip Çıkıyoruz’ temasıyla gerçekleştirilen mitinge katıldık. AK Parti’nin vurdumduymaz tavrına ve onların uzantısı provokatörlere rağmen, fıstık üreticilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Özelleştirme ve göçün merkezi haline gelen güzel ülkemde, tarımın göz göre göre katledilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Üreticilerimiz rahat olsun; bu sorun çözülene kadar peşini bırakmayacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Köylü milletin efendisidir’ demişti. Biz de köylülerimizin, çiftçilerimizin emrindeyiz, onlara hizmetkârız.”

CHP’nin Kadın Kolları Kurultayı’nda gerginlik! Özel: Erkek arkadaşları dışarı alın

CHP, miting, saldırı

CHP’nin Gaziantep’te düzenlediği mitingde konuşma yapan CHP Milletvekili Melih Meriç silahla saldırıya uğradı.

Kaynak: İHA