Galatasaray’da Nelsson çıkmazı

Yayın tarihi: 4 Kasım 2023 Cumartesi 12:57 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2023 Cumartesi 4:57 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Galatasaray kendi evinde Kasımpaşa engelini de geçerek kritik Fenerbahçe Trabzonspor maçı öncesi rahat nefes aldı.

Okan Hoca hafta içi ilk 11’de değişiklik yapacağının sinyalini vermişti. İlk 11’de Oliveria’yı bekliyorduk fakat haftalardır küskün olan Nelsson’u tercih etti.

Davinson Snachez’in ilk 11’e monte olmasının ardından Nelsson kulübede kalmış ve basına yansıyan haberlere göre bu durumdan dolayı hocaya ve takıma küsmüştü.

Fakat Kasımpaşa maçında gördük ki Sanchez – Abdülkerim orta ikilisi Sanchez – Nelsson ikilisinden daha efektif. Nelssonlu Galatasaray defansta çok boşluk verdi. Özellikle Muslera’nın iki kritik kurtarışı var, defansın içinde oluşan boşlukları Kasımpaşalı oyuncular iyi gördü fakat golü getiremedi. Nelsson gibi bir üst düzey defansı yedek kulübesinde oturtmak olası sakatlıklar yada oyun sırasında formasyon değişikliği için büyük şans. Fakat Nelsson sürekli ilk 11’de olmak istiyor…

Kazımcan yerine Abdülkerim sol bekte çok daha iyi Fakat defansif olarak. Takım atağa kalktığında günümüzün alışılmış bek özelliklerini taşımıyor olması çok belli ediyor. Abdülkerim mükemmel bir stoper ama mükemmel bir bek değil. Yönetimin Ocak ayında çözmesi gereken en büyük problem bu…

ZAHA FIRTINASI

Çok konuşuldu çok eleştirildi. Daha önce de yazdığım gibi Zaha Galatasaray’ın en kritik transferi. Zaha’yı özellikle sosyal medyada çok koşmuyor hantal diye eleştirmişlerdi. Zaha İngiltere kumaşını sahada çok iyi gösteriyor. Oyun içinde sıfıra yakın pas hatasıyla birlikte özellikle ceza sahasına açılan koridora müthiş kilit paslar atarak atakları tehlikeli hale getiriyor.

OYUNA GİRENLER KATKI YAPAMIYOR

Zaha oyundan çıktıktan sonra onun bölgesindeki pas alışverişi gözle görünür bir şekilde azalıyor. Tam da bu noktada Galatasaray’daki en büyük problem kendini gösteriyor. Yedekten gelen oyuncular oyunun kalitesini yükseltemiyor. Süper Lig’deki en büyük rakibi Fenerbahçe’de böyle bir problem yok. Fenerbahçe’de oyun düştükten sonra yedekten gelenler oyunun kalitesini yeniden yükseltebilirken Galatasaray’da bunu göremiyoruz.

Okan Hoca tam da bu noktada ilk 11’de değişikliğe gittiğini düşünüyorum. Tete’nin performansı düştüğünde yerine Ziyech girdiğinde etkinlik sağlayamıyordu. Ziyech ilk 11 başladı, ikinci yarı performansı düştüğünde yerine Tete girdi. Bu defa da Tete katkı sağlayamadı. Gerçekten hayret verici bir durum.

Galatasaray’ın bu sene hem Avrupa hem de ligde iyi sonuçlar alması için ikinci yarı oyuna dahil olanların düşen oyun kalitesini yükselteceği bir formülün bulunması lazım. Bunu da sadece Okan Hoca ve ekibi yapabilir.