Galatasaray maçında yine haftalarca sürecek yeni bir tartışmaya ramak kalmıştı

Yayın tarihi: 22 Ocak 2023 Pazar 12:43 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 12:22 pm

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Antalyaspor’un büyük eksiklikleri ve Galatasaray‘ın son haftalardaki performansı göz önüne alınınca Sarı Kırmızılı ekip için rahat bir maç olacağı düşünülüyordu.

Fakat ilk düdükle birlikte Galatasaray takımı rahat bir maç olmayacağını anladı. Nuri Şahin Antalyaspor’un orta sahasını kalabalık tutarak sorun yaşayacağı bölgeyi güçlendirerek Galatasaray’ın planlarını bozdu.

İkinci yarının başında Rashica ile Kerem’in yerlerini değiştirip kenardan daha içe yaklaştıran Okan Hoca, Galatasaray’ın merkezdeki eksikliğini kapadı ve Sarı Kırmızılı ekip Icardi’nin golüyle öne geçti. Antalyaspor 6 dakika sonra beraberliği yakalasa da Galatasaray yeniden baskı yaparak istediği zaman gol atabileceğini gösterdi. Sarı- Kırmızılı ekibin baskısı sonrası sadece 2 dakika sonra bir gol daha bularak öne geçmeyi başardı.

YİNE HAFTALARCA SÜRECEK BİR TARTIŞMAYA RAMAK KALMIŞTI

56.’ıncı dakika da Rashica ceza sahasına orta yaptığı anda top Güray Vural’ın eline çarptı. Güray’ın pozisyon olarak ceza sahası dışında olduğu açıkça belliydi fakat eli ceza sahasının içinde olabilirdi. Anında VAR devreye girdi pozisyon kontrol edildi ve Güray’ın eli de dahil olmak üzere tamamen ceza sahasının dışında olduğu görüldü.

Peki ya Güray Vural’ın eli ceza sahasının içinde olsaydı ve penaltı verilmeseydi?

OKAN HOCA’DAN 9’DA 9

Net bir şekilde belli oluyor ki Galatasaray takımı kalitesiyle birlikte sistemini oturttu. Sadece maç öncesi değil maç sırasında da farklı formasyonlara geçebilen Galatasaray takımının oyuncu profili Okan Hoca’nın da elini rahatlatan en büyük avantaj. Bunun sonucunda da 9’da 9’luk bir rekor seri geldi.

Galatasaray galibiyete doymuyor! Seri 9’a yükseldi