CHP’lilerden Akşener’e: İş birliğinden kaçan kaybeder

Yayın tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba 1:01 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba 1:01 pm

İYİ Parti lideri Akşener’in “Partimize operasyon yapıldığı ortaya çıktı, savaş ilanı kabul ediyorum” sözleri CHP Genel Merkezi’nde ‘çok sert’ bulundu. CHP’li yetkililer “İş birliğinden kaçan kaybeder” dedi.

İYİ Parti’nin, CHP’nin yerel seçimlere yönelik iş birliği teklifini reddetmesinin ardından iki parti arasındaki gerginlik giderek artıyor.

İYİ Parti içerisinde özellikle Ankara ve İstanbul’da CHP ile iş birliği yapılması gerektiğini, aksi halde bu iki ilin de Cumhur İttifakı’na kaptırılacağını savunan isimler bir bir istifa ederken, son olarak İBB Meclisi’nde yaşananlar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tepkisine neden oldu.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na destek verilmesi gerektiğini savunan İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, bu görevinden istifa ettikten sonra İBB grubunda yapılan seçimde İYİ Partili üyeler tarafından yeniden aynı göreve seçilmişti. Bunun üzerine İBB Meclisi’nin İYİ Partili tüm üyeleri Genel Merkez tarafından Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Mansur Yavaş’tan Akşener’in ‘korkak’ sözüne ilk yanıt!

AKŞENER ‘OPERASYON’ DEDİ, İMAMOĞLU YANIT VERDİ

Gelişmelerin ardından partisinin teşkilat toplantısında konuşan Akşener, partisine operasyon çekildiğini iddia ederek sert ifadeler kullandı. İbrahim Özkan’ın CHP ile yürüttüğü görüşmelere işaret eden Akşener, “Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım” sözleri ile CHP’yi hedef aldı. Akşener’e ilk yanıt da Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, “Dostlarımız oyuna geliyor, bize karşı kışkırtılıyorlar. Bizim kervanımız çok büyük. Adı ne biliyor musunuz? İstanbul İttifakı” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan “Savaş ilanı” diyen Meral Akşener’e yanıt

CHP’Lİ YETKİLİLER: İŞBİRLİĞİNDEN KAÇAN KAYBEDER

Akşener’in sözleri CHP Genel Merkezi’nde de geniş yankı buldu. T24’ten Eray Görgülü’ye konuşan CHP’li yetkililer, “İş birliğinden kaçan kaybeder” ifadesini kullandı. İYİ Parti’nin ortaya koyduğu tavrın saha sonuçlarına yönelik değerlendirme de yapacaklarını kaydeden CHP’li yetkililer “Vatandaş, gelinen süreci değerlendirecektir. Bunun sonuçları da anketlere yansımaya başlar” dedi.

‘TABANDA İŞ BİRLİĞİ KAÇINILMAZ HALE GELECEK’

Öte yandan bu yerel seçimlerde ittifakın ve iş birliklerinin liderlerle yapılmayacağına dikkat çeken CHP’li yetkililer, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Akşener’in açıklamaları oldukça sert ve bir o kadar da ilginç. Beklemiyorduk. Ama bizim hedefimiz uzlaşıyı tabana yaymak. Kentini seven insanlarla uzlaşacağız ve İstanbul ile Ankara’da da bu şekilde seçimi kazanacağız. Tabanda iş birliği de zaten kaçınılmaz hale gelecek. Partiler buna direnirse halk da bunu görecektir.”

Akşener, İmamoğlu ve Yavaş’ı hedef aldı: Ankara’da da İstanbul’da da tek başına giriyoruz

Kaynak: TELE1