Akşener, İmamoğlu ve Yavaş’ı hedef aldı: Ankara’da da İstanbul’da da tek başına giriyoruz

Yayın tarihi: 19 Aralık 2023 Salı 4:02 pm - Güncelleme: 19 Aralık 2023 Salı 4:15 pm

Genel seçimler üzerinden Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı hedef alan Meral Akşener “Benim fikrim benim talimatım. Seçimlere her yerde tek başına giriyoruz, Ankara’da da İstanbul’da da tek başına giriyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak Teşkilat Buluşması’nda konuştu. Akşener, İstanbul ve Ankara olmak üzere tüm ilçe ve illerde seçime tek başına gireceklerini söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğu’nun siyasi yasak aldığı davayla ilgili İstanbul Saraçhane’deki buluşmaları hatırlatan Akşener  “Erdoğan öğrendi İmamoğlu da öğrenecek” ifadelerini kullandı.

Gençliğini yaşayamadığını dile getiren Akşener “Bağımsız bir Türkiye için hayatında ne verebiliyorsa veren gençlerdik. Pek çok haksızlık ve işkencelere uğradık. Ama bu ülkeyi satan muhbirlik yapan kimse çıkmadı. Benim abim Kocaeli İl Başkanıydı 80 ihtilaline kadar. İhtilal olduktan sonra Karabük sanıkları geldi. Ranza telleri ile sağı solu birbirine karıştırak atarladır. Ranza teli ile işkence görmüş arkadaşlarım vardı. O işkencelere rağmen ‘Kanım aksada zafer İslam’ındı’ derlerdi. Bugünün çakmalarına duyurulur. Bilir misniz canlı canlı saçın yanması nedir? Bilir misiniz baş parmağımızın bir tahta arasına veya demirin arasına sıkıştırılmasını” diye konuştu.

Akşener: Partimize operasyon var, savaş ilanı kabul ediyorum

‘ERDOĞAN BİLİR, İMAMOĞLU DA ÖĞRENECEK’

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini hatırlatıp İmamoğlu ve Yavaş’ı ‘korkak davranmak’la suçlayan Akşener “Dün bir aydınlanma yaşadım, çok enteresan. Sayın Erdoğan bilir, İmamoğlu da öğrenecek. Ben Erdoğan hapse giderken ordaydım. Herkesin kaçtığı bir zamanda ordaydım. Çoluğu çocuğuyla ilgilenen bendim. Evinin önündeki polis noktası kaldırırken bendim. Gece yarısı arayan, televizyonlara çıkıp konuşan bendim. Ama en ağır hakaretleri işiten de ben oldum. Ama Allah büyük. Ben Allah’a hep güvendim, inandım sen doğru ol yeter ki. Aynı şekilde, Saraçhaneye ikinci kere gittim. Bugün sövenler o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi. Ne yaptım boynumu eğdim, kazanalım diye ağzımı açmadım. Ne yaptım bu arkadaşları o masaya götürdüm, o masan kovuldum ve ikisi de kabul etmediler. Benim değil, milletin istediğini kabul etmediler. Şimdi dün benim içim bir milattır” dedi.

 

‘İMRALI’DAN DESTEK ALMADAN CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEYİ İMKANSIZ HALE GETİRDİLER’

“Türkiye’nin geldiği yeri kimse konuşmuyor” diyen Akşener, “Bu sistemle Kandil’den ya da İmralı’dan destek almadan Cumhurbaşkanı seçilmeyi imkansız hale getirdiler. Biz ne dedik İstanbul ve Ankara’da beraber olunur, bu ucube sistemden değişir. Bunu yabamdık. Hür ve müstakil olarak özgür ve bağımsız olarak seçimlere girmeye karar verdik. Yav bu nasıl iştir söylenmedik söz kalmadı. İlk defa Türkiye’yi bir konuda birleştirmişmişiz. Ne mutlu bize. Önce bana sövmek konusunda sonra da birleşmişler” ifadesini kullandı.

‘HER YERDE SEÇİMLERE TEK GİRİYORUZ’

Akşener “Buradan ilan ediyorum. Her yerde seçimlerde tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz. Bunun sonuçlarına olumsu sizindir, başarısızlık olduğu taktirde o sorumluluk benimdir. Hepimiz ona göre çalışacağız. Bedel ödememi istemiyorsanız çalışacaksınız” diye konuştu.

 

Kaynak: TELE1