Mansur Yavaş’tan Akşener’in ‘korkak’ sözüne ilk yanıt!

Yayın tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba 12:47 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2023 Çarşamba 1:14 pm

ABB Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Lideri Meral Akşener‘in ‘korkak’ ifadesine yanıt verdi. Yavaş, “Hiçbir zaman korkmadım. Korkan, Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in kendisini kastederek kullandığı ‘korkak’ sözüyle ilgili açıklama yaptı. Yavaş, Akşener’in bu ifadesini kabul etmediğini belirterek, “Korkan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmaz” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN KORKMADIM”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, Akşener’in ‘korkak’ ifadesiyle ilgili şunları söyledi:

“Korkak’ kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım. Korkan zaten, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmaz. Elimizi taşına altına koymamız gerekiyorsa da koyarız. Bunun yolu, yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka siyasi partinin genel başkanı ‘aday ol’ diye çağırmıştır. Bu genel başkanların, ‘haydi çık ortaya’ demesi ile yapılabilecek bir şey değildir”

“KEŞKE SON ANA BIRAKMADAN KARAR ALINSAYDI”

Yavaş, açıklamasına şöyle devam etti:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair, Sayın Akşener’in çok söylemleri olmuştur. ‘Biz noter değiliz, Altılı Masa karar verecek’ diye. Keşke bunu son ana bırakmadan bir şekilde, daha önce görüşüp, farklı bir karar alınsaydı, daha düzgün olurdu. Belki de o zaman ille de benim aday olmamı istiyorsa, o şeklide de önümü açabilirdi. Ben bu konulara çok giren bir insan değilim. Açıkçası gerçekten, korkaklıkla suçlanmak benim zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz. Milletimiz için usulüne uygun bir şekilde yol açılırsa, her şeye de aday oluruz. Önceliğimiz kesinlikle Ankara’dır”

“YÜZDE 60’A YAKIN OY ALACAĞIM”

Yavaş; Akşener’in, Ankara ve İstanbul’da kendi belediye başkan adaylarını çıkaracakları yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Aşağı yukarı 4 milyon 400 bin seçmenimiz var. Ben en az yüzde 60’a yakın oy alacağıma inanıyorum. Anketler de onu gösteriyor. Ben herkesin oyuna talibim. Taktir milletindir. Onun önüne kimse geçemez. Biz, beş yıldır yaptığımız hizmetlerle Ankara halkının önüne çıkacağız. Onlar da takdir edecekler. Başka bir siyasi partinin işine hiçbir zaman karışmıyoruz. Ancak şunu rahat bir şekilde söyleyebilirim: Ben 28 Mayıs’tan sonra; Sayın Akşener ile hem Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem Özgür Özel’in bilgisiyle, birkaç defa konuştum. Konuştuğumuz konu, bir muhalefet partisi olarak ne yapılırsa, muhalefetin daha güçlü olacağı… Tabii bu arada İYİ Parti’nin daha nasıl güçlü olabileceği konusunda birçok senaryo ve fikir konuştuk kendileriyle. Ta ki 26 Ağustos’a kadar.”

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Nihal Atsız’ın bir şiirini okuduktan sonra, şiirdeki “Er tez gider, korkak yavaş” dizesi “Mansur Yavaş’a gönderme?” olarak yorumlanmıştı.

Akşener bu iddiayı reddetse de Uşak’ta yaptığı konuşmada, “Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler.” demişti.

Akşener, İmamoğlu ve Yavaş’ı hedef aldı: Ankara’da da İstanbul’da da tek başına giriyoruz

Kaynak: TELE1