Milli boksör Busenaz Sürmeneli’ye trafikte saldırı

Yayın tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe 10:58 am - Güncelleme: 5 Eylül 2024 Perşembe 2:40 pm

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, trafikte yaşadığı yol verme tartışmasında önüne kıran kamyonetten inen sürücünün tokatlı saldırısına uğradı. Saldırgan tutuklandı.

Trabzon’da önceki gün saat 22.30 sıralarında, İskenderpaşa Mahallesi Devlet Sahil Yolu Ganita mevkisinde trafikte kavga çıktı. Giresun yönüne giden kamyonetin sürücüsü Sedat Karatay, kuvvetli sağanakla su birikintisi oluşan yolda trafiğin ağır ilerlemesi sonucu önünde seyreden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli’nin kullandığı otomobili sollamak istedi.

MİLLİ BOKSÖRE TOKAT ATTI

Karatay, ‘yol verme’ tartışması nedeniyle, Sürmeneli’nin otomobilinin önüne kırdı. Duran aracından inen Karatay, iddiaya göre, Busenaz Sürmeneli’ye tokat attı. Milli boksöre küfrettiği de öne sürülen şüpheli, aracıyla bölgeden uzaklaştı.

TUTUKLANDI

İhbar üzerine harekete geçen polis ekiplerinin kısa sürede yakaladığı ve hakkında birçok suç kaydı olduğu belirlenen şüpheli, gözaltı sorgusu sonrası sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından ‘Kasten yaralama’ ve ‘Hakaret’ suçlarından tutuklandı.

Olaya ilişkin görüntü de ortaya çıktı. Görüntüde, Sürmeneli’nin olay sonrası kaçan kamyoneti cep telefonuyla görüntüleyerek, “Bu araç önümüze kırdı, bana vurdu, şimdi emniyet müdürlüğüne gidiyorum” dediği duyuldu.

KIZ KARDEŞİ DE YANINDAYMIŞ

Busenaz Sürmeneli’nin, yaşanan olayda, başarılarla dolu kariyerinin zedelenmemesi ve bu sırasında otomobilde olan kız kardeşinin olası bir saldırıya uğramaması için şüpheliye karşılık vermediği öğrenildi.

RUHSATSIZ SİLAHLA YAKALANMIŞ

Öte yandan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturmaya dair yazılı açıklama yapıldı. Tutuklanan Sedat Karatay’ın ruhsatsız silahla yakalandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Şüpheli, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda emniyet ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmış ve şüphelinin üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca ile 8 adet mermi ele geçirilerek el konulmuştur. Şüpheli, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca alınan ifadesi sonrasında tutuklama istemiyle Trabzon Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmiş ve hakimlikçe yapılan sorgusu neticesinde ‘Kasten Yaralama’, ‘Silahla Tehdit’, ‘Ulaşım Araçlarının Alıkonulması’ suçlarından tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderilmiştir.”

Busenaz Sürmeneli Paris Olimpiyatlarına veda etti!

Busenaz Sürmeneli, trafik

Kaynak: DHA