İmamoğlu’nun ‘gayri meşru’ dediği binayı Yeni Şafak dikmiş

Yayın tarihi: 5 Eylül 2024 Perşembe 9:55 am - Güncelleme: 5 Eylül 2024 Perşembe 9:55 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun danışmanı Murat Ongun, Yeni Şafak’ın kamuya ait bir parka bina yaptığını ve ‘gayri meşru’ binanın iktidar tarafından meşrulaştırıldığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir canlı yayında isim vermeden Yeni Şafak gazetesini hedef almış “Topkapı’da genel müdürlüğü var. Yeşil alanın üstüne bina (genel müdürlük) yapmışsın. Bir de devlet bir yapı belgesi uydurması çıkarmış. Yapmışsın, hak iddia etmişsin. Bana kalkmışsın yeşili anlatıyorsun” sözleriyle tepki göstermişti.

İmamoğlu-Erdoğan anketinde çarpıcı sonuç! Aradaki fark çok büyük

MURAT ONGUN AÇIKLADI

Gazetenin sahipleri Ahmet Albayrak ve ailesine de yüklenen İmamoğlu, “Köyündeki yeşille karıştırdın sen bunu. Oraları da perişan ettiler, biliyorum. Tepeden tırnağa tanırım sülalesini” diye konuşmuştu. İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun da yeşil alana dikilen binanın Yeni Şafak’a ait olduğunu açıkladı.

“GAYRİ MEŞRU BİNA”

Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Yeni Şafak Gazetesi, medya plazasını kamuya ait bir parka dikmiştir. Yeşil alana yapılan gayrimeşru bina, destekçisi olduğu siyasi iktidar tarafından meşrulaştırılmıştır. Milletimizin bilgisine”

İmamoğlu’ndan Vaniköy yıkım şovu yorumu: Biz yıkarken polis göndermişlerdi

Kaynak: HABER MERKEZİ