Gaziosmanpaşa’da tekel bayi cinayeti! Ruhsatsız silahla 8 yerinden vurdu

Yayın tarihi: 3 Eylül 2024 Salı 11:06 am - Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 11:41 am

Gaziosmanpaşa’da bulunan bir sitede tekel bayi işleten Hakan Çelik, aynı sitede esnaf olan İnan Erdem tarafından ruhsatsız tabancayla 8 yerinden vurularak öldürüldü.

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan bir sitede tekel bayisi işleten Hakan Çelik, dükkanını kapadıktan sonra, bir arkadaşıyla sohbet ederken, aynı sitede eşi emlakçılık yapan bankacı İnan Erdem, yanlarına yaklaşarak Hakan Çelik ile önce tartıştı, ardından belinden çıkardığı ruhsatsız tabancayla Çelik’e doğru ateş açtı.

Bu sırada karnından 2, omzundan da 2 kez isabet alan Hakan Çelik, can havliyle arkasını döndüğü sırada, sırtından da 4 kurşun isabet aldı. Erdem, ateş ettikten sonra silahıyla olay yerinden yürüyerek uzaklaştı. Sitenin güvenlik yönetim merkezine 50 metre mesafede gerçekleşen olay sonrası ağır yaralı halde aynı katta bulunan tuvalete yönelen Hakan Çelik, ihbar üzerine gelen ambulansla Karayolları Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Esnaf Hakan Çelik, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

KARAKOLA GİDEREK TESLİM OLDU

Katil zanlısı İnan Erdem, daha sonra cinayette kullandığı silahla polis merkezine giderek teslim oldu. Erdem, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Saldırı anı, sitenin güvenlik kameralarına da yansıdı.

ÖLDÜRMEDEN ÖNCE SELAM VERMİŞ

Site sakinlerince Erdem’in olay sırasında alkollü olduğu iddia edilirken, Hakan Çelik’in işletmesinin bulunduğu noktadaki 3 dükkanın da sahibi olduğu belirtildi. Olayın ardından site yönetiminden edinilen bilgiye göre; Çelik ve Erdem’in önceden tanışıklığı bulunan iki esnaf oldukları, katil zanlısı Erdem’in site içindeki dükkanı, bir tekel bayi işletmesine kiralamasından sonra ikili arasında küslük yaşandığı öğrenildi. Yönetimden, olay gecesi şüpheli İnan Erdem’in arkadaşıyla oturan Çelik’e yoldan geçerken selam verdiği, sonrasında kiracısı olan tekel bayisinde bir süre vakit geçirdiği, bu sırada esnaf Çelik’e saldıracağına yönelik iddialarda bulunduğu ve daha sonra evden silahını alarak saldırıyı gerçekleştirdiği bilgisi edinildi. Hayatını kaybeden Hakan Çelik ise dün Gazi Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından, Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İstanbul’da korkunç olay! Tekeli basan erkekler genç kızın dişlerini kırdı

Kaynak: DHA