16 yaşındaki çocuğun kayıp haberi Yozgat’ı karıştırdı

Yayın tarihi: 3 Eylül 2024 Salı 1:36 am - Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 1:36 am

Yozgat’ta 16 yaşındaki E.K.’nın ailesi tarafından yapılan kayıp ihbarı kenti ayağa kaldırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan valilik, “E.K.’nın teslim olduğunu ve ailesiyle görüşmek istemediğini” duyurdu.

Yozgat’ta 16 yaşındaki bir kız çocuğunun ailesi kayıp ihbarında bulundu. Bir TV programında yapılan açıklama sonrası yetkililer harekete geçti.

Asılsız ihbar Yalova’yı ayağa kaldırdı!

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, bir televizyon programında babasının kayıp olduğunu iddia ettiği kız çocuğu hakkında ailesinin daha önce 9 kez kayıp başvurusunda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“2 Eylül’de bir televizyon programına katılan ve ilimizde ikamet eden B.K’nin kayıp olduğu iddiasında bulunduğu kızı E.K. (16) hakkında ailesi tarafından 2022-2024 yılları arasında 9 kez kayıp müracaatında bulunulmuş ve her müracaat sonrası E.K. ortalama 1 gün içerisinde bulunarak ailesine teslim edilmiştir. 2 Eylül günü baba B.K. tarafından bir televizyon programında kayıp olduğu öne sürülen E.K’nin kendiliğinden ilçe emniyet müdürlüğüne giderek kayıp olmadığını, ancak ailesi ile görüşmek istemediğini ve aynı evde kalmak istemediğini beyan ettiği anlaşılmıştır. Konu ilgili birimlerimizce takip edilmektedir.”

Kaynak: AA