Erbakan’dan Gülpınar AKP’ye geçecek iddialarına: Kendisi için zübük diyen yapı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2024 Pazartesi 10:07 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 1:56 am

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar‘ın AKP’ye geçeceği iddiaları hakkında konuştu. Erbakan iddialar için, ” Kendisi için zübük ifadelerini kullanan yapıya gidecekse diyecek bir şey yok” dedi.

Yerel seçimlerde YRP’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Kasım Gülpınar partisinden istifa etti. Gülpınar, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada yeni bir partiye geçmeden bağımsız başkanlık görevini sürdüreceğini söyledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gülpınar partisinden istifa etti

ERBAKAN’DAN İLK YORUM

İstifanın ardından Sözcü TV’de konuşan Fatih Erbakan, Gülpınar’ın AKP’ye geçme ihtimaline ilişkin, “Kendisi için ‘sirk cambazı’ ve ‘zübük’ ifadelerini kullanan bir yapıya giderse diyecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“İSTİŞARE YOK”

Gülpınar’ın “Kararı YRP ile istişare ederek aldık” sözlerine yanıt veren Erbakan “Bir takım duyumlar geliyordu ama kesin bir bilgi yoktu. Biz açıklamasına şaşırdık. Herhangi bir istişare olmadı bizimle. Üzülerek söylüyorum bizimle bir istişare olmadı. İstişare kelimesi çok mantıklı değil. Bilgi olarak da söylüyorsa öyle bir şey de olmadı” dedi.

” HAYIR GELMEZ”

Erbakan, Gülpınar istifa duyurusunu yaptığı meclis toplantısındaki konuşmasına da değinerek, “Bugün belediye meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda da kendisi bizzat söylüyor ‘Ben anket yaptırdım halkın yüzde 79’u istifa etme diyor ama ben çalışamıyorum, baskılar oluyor, projelerim onaylanmıyor, taleplerim geri çevriliyor o nedenle istifa edeceğim diyor. Yüzde 79’a rağmen yapılan bir işten hayır geleceğini zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.

“AKP EN HIZLI KÜÇÜLEN SİYASİ PARTİ”

Partisinden 14 belediye başkanının istifa edip AKP’ye geçtiğinin anımsatılması üzerine Erbakan şu yanıtı verdi:

“AK Parti bugün Türkiye’nin en hızlı küçülen partisi. Adeta bir kar topu gibi eriyor. Her ay yüzbinlerce üye kaybı ve yapılan ciddi kamuoyu yoklamalarında da ayda yüzde 5 ila 6 oranından oy kaybediyor. Bugün kararsızlar dağıtılmadığında yüzde 20 civarında görünüyor. Karasızlarla beraber yüzde 25 civarında AKP”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın AKP’ye geçeceği iddiaları hakkında konuştu. Erbakan iddialar için, ” Kendisi için zübük ifadelerini kullanan yapıya gidecekse diyecek bir şey yok” dedi.

 

Kaynak: TELE1