Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Y. cezaevinden mesaj gönderdi

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 8:16 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 10:01 pm

İzmir’de katıldığı sokak röportajında AKP’yi eleştirdiği için tutuklanan Dilruba Y., “Beni buraya koymakla daha da güçlendirdiler. Buradan çıktıktan sonra bu fikirlerimi savunmaya devam edeceğim çünkü benim kılavuzum Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

Tuncay Özkan, İzmir’de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Y.’yi Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ziyaret etti.

Özkan, ziyaretinin ardından Dilruba Y.’nin mesajını şöyle aktardı:

“Kendisi ifade özgürlüğünün Türkiye’deki son kurbanlarından. İfade özgürlüğünü savunmak, insanı savunmaktır. İçerde aslan gibi bir Türk kızı bunları ifade ediyor. Dilruba Y. ‘Beni buraya koymakla daha da güçlendirdiler. Buradan çıktıktan sonra bu fikirlerimi savunmaya devam edeceğim çünkü benim kılavuzum Mustafa Kemal Atatürk. Ben kimseye hakaret etmedim. Hakaret kastıyla konuşmadım ama görüşlerimi açıkladım. Görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim. Beni korkutamazlar, sindiremezler’ diyor. Dilruba’nın hepinize çok selamı var, sevgilerini iletti.”

Sokak röportajı sonrasında tutuklanan kadının ifadesi ortaya çıktı

Kaynak: TELE1