AKP’de transfer sezonu açıldı! Akıllara ‘Fırıldak Kubi’ geldi…

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 4:46 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 4:46 pm

Yerel seçimlerde oyu eriyen ve birinciliği CHP’ye kaptıran AKP, yaşadığı hezimeti vekil ve belediye başkanı transferleriyle unutturma yoluna gitti. Transferler akıllara bir döneme damga vuran ‘Fırıldak Kubi’ lakaplı Kubilay Uygun’u getirdi.

Yerel seçimlerde hezimete uğrayan AKP; oylarındaki erimeyi, muhalif partilerden seçilen belediye başkanları ve vekilleri transfer ederek gizleme yoluna gitti. AKP, partinin yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, transfer edilen siyasetçileri tanıttı.

AKP’NİN TRANSFERLER İÇİN 500 MİLYON HARCADIĞI İDDİA EDİLDİ

AKP’nin transferleri ile ilgili edindiği kulis bilgilerini TELE1 yayınında açıklayan gazeteci Mustafa Balbay, iktidarın söz konusu transferler için en az 500 milyon lira harcadığı bilgisini edindiğini söylemişti.

Balbay, “Böyle bir ortamda AKP’ye geçmek için ya kişisel olarak istikbalinizi düşünüyorsunuz demektir, ya da AKP’ye geçmekten başka çareniz kalmamış demektir. Yani her yöntem kullanılarak. Ankara’da AKP’nin bu tür transferler için en az 500 milyon lira ayırdığı konuşuluyor” ifadelerini kullanmıştı.

AKILLARA ‘FIRILDAK KUBİ’ GELDİ

AKP’nin siyaset gündemine oturan siyasetçi transferleri, akıllara Türkiye’de bir döneme damga vuran ‘Fırıldak Kubi’ lakaplı, Kubilay Uygun’u getirdi. Uygun, kısa sürede çok sayıda parti değişikliği yapmış ve siyasetin en çok konuşulan isimlerinden biri olmuştu.

Ecevit tarafından onay verilmesi üzerine DSP’den milletvekili seçilen ‘Fırıldak Kubi’, bir dönem içerisinde ANAP, DYP, MHP, DTP ve DSP’nin rozetlerini yakasına taktı.

Uygun, DSP ile DYP arasında gidip geldikten sonra MHP’ye geçip yirmi gün sonra oradan da ayrılıp, sonra da DTP’ye katıldı.

Özetle, 2 yıl içinde 6 kez parti değiştiren ‘Fırıldak Kubi’, o dönem Almanya merkezli Der Spiegel dergisine dahi konu oldu.

Uygun’un hakkında 20’ye yakın dava açıldı ve Türk siyasetinde tarihe geçen isimlerden biri oldu.

AKP’ye geçen belediyeler belli oldu

Yerel seçimlerde oyu eriyen ve birinciliği CHP'ye kaptıran AKP, yaşadığı hezimeti vekil ve belediye başkanı transferleriyle unutturma yoluna gitti. AKP, 13 muhalif siyasetçiye rozet takarken, söz konusu transferler akıllara bir döneme damga vuran 'Fırıldak Kubi' lakaplı Kubilay Uygun'u getirdi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ