AKP’den ‘Can Atalay’ kararı

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2024 Salı 4:25 pm - Güncelleme: 13 Ağustos 2024 Salı 9:09 pm

AKP’nin 16 Ağustos cuma günü Meclis’te gerçekleştirilecek olan Can Atalay oturumuna katılma kararı aldığı öğrenildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, muhalefet tarafından yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine Meclis Genel Kurulu’nu 16 Ağustos Cuma günü toplantıya çağırdı.

TBMM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine; TBMM Genel Kurulu’nu, Anayasa’nın 93. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 7. maddeleri gereğince, 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14.00’te toplantıya çağırmıştır” denildi.

Sözcü’ye konuşan AKP kaynakları, partinin oturuma katılma kararı aldığını açıkladı.

AKP KATILACAK, MHP KATILMAYACAK

Dün AKP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında da söz konusu oturuma katılım kararının ele alındığı belirtilmişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM’de Can Atalay için yapılacak olağanüstü oturuma ilişkin “Meclis Başkanımızın bir çağrısı var. Bugün akşam ve yarın AK Parti olarak biz bu konuyu ele alacağız ve değerlendireceğiz. O değerlendirmenin neticesi olarak tutumumuzu paylaşacağım” diye konuşmuştu.

MHP ise daha önce oturuma katılmayacağını bildirmişti.

AKP’den ‘Can Atalay’ açıklaması: Konuyu ele alıp, değerlendireceğiz

 

Kaynak: Sözcü