Niğde’nin ardından Altındağ’dan da kopyala yapıştır açıklama: Doğal ölüm, trafik kazası, vicdan

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2024 Cuma 1:56 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2024 Cuma 2:05 pm

Haber: Gönül Kasap

Ankara’nın Altındağ ilçesinde AKP’li belediyeye ait hayvan barınağında vahşice katledişmiş onlarca köpek ölüsüne ait görüntüler Türkiye’nin gündemine oturdu. Olayın ardından yapılan açıklamanın geçtiğimiz günlerde de benzer iddialarla gündeme gelen Niğde Belediyesi ile benzer olması dikkat çekti. Belediyelerden yapılan açıklamalarda vahşice katledilen köpeklerin ölüm sebebi “Kaza ve doğal ölüm” olarak belirtildi.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde Altındağ Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’nde bulunan hayvan barınağında kan donduran görüntüler gündeme geldi. Barınağın hemen arkasında bulunan bir arazide kazılmış çukurun içinde vahşice öldürülmüş köpek ve kedi cesetleri bulundu. TELE1 ekibinin bölgede yaptığı incelemelerde hayvanların parçalanarak hijyen tedbiri alınmadan çukurlara atıldığı görüldü.

“KAZA VE DOĞAL ÖLÜM” DENİLDİ

AKP yönetiminde olan Altındağ Belediyesi’nden olaya ilişkin yapılan açıklamada ise bölgenin bir hayvan mezarlığı olduğu, gerçekleşen doğal ölüm ve kazalar sonrası sokak hayvanlarının oraya sağlık ve hijyen kurallarına uyularak gömüldüğü belirtildi. Ölüm çukurunda veteriner hekimlerin yaptığı ilk incelemede ölümlerin son 48 saat içerisinde gerçekleştiği ve hayvanlarda darp şüphesi olduğu bilgisi paylaşıldı. Belediyeden yapılan açıklamada aynı zamanda enfeksiyon sebebiyle de ölen hayvanların bu alana gömüldüğü bilgisi paylaşılırken, üzeri açık bırakılan çukurun içinde önlem alınmadan açık yara ve parçalanmış şekilde bırakılan hayvanlardan çevreye saçılan kötü koku da dikkat çekti.

Köpeklerin atıldığı çukurda poşetlere ağızı açık şekilde konulmuş cesetler

KATLİAMI GERÇEKLEŞTİREN AKP’Lİ BELEDİYEDEN “HAYVANSEVERLİK” VURGUSU

AKP’li belediyeden yapılan açıklamada ayrıca belediye başkanı Veysel Tiryaki’nin bir hayvansever olduğu vurgusu yapıldı. TELE1 ekibinin barınakta bulunan hayvanların olduğu bölümden ulaştığı görüntüler ise hayvanların barınakta ne kadar bakımsız olduğunu da ortaya koydu. Barınakta yasaklı ırkların bulunduğu bölümde köpeklerin önündeki yem ve su kaplarının boş olduğu, hayvanların kısa zincirlerle bağlandığı ve hareket alanlarının kısıtlandığı, bazı hayvanların vücutlarında yaralar olduğu, köpeklerin kemiklerin sayılabilecek şekilde derisinin inceldiği görüntülendi.

AKP’li Altındağ Belediyesi’nde tutulan bir köpek

BELEDİYELERDEN BENZER AÇIKLAMALAR

Katliam yasasının hayata geçmesiyle birlikte geçtiğimiz günlerde Niğde Belediyesi’nde benzer iddialar gündeme gelmişti. Kamuoyunda ölüm çukuru olarak adlandırılan çukurlarda bulunan hayvanların görüntüsü infial yarattı. Olayın ardından AKP’li Niğde Belediyesi de tıpkı AKP’li Altındağ Belediyesi gibi hayvanların öldürülmesine “Doğal ölüm ve kaza” dedi. Ayrıca Niğde Belediyesi uygulamanın “hukuka ve vicdana uygun” olduğunu da savundu.

 

AKP’li belediyedeki köpek katliamına tepkiler çığ gibi

Kaynak: HABER MERKEZİ