Instagram’ın ardından oyun platformu Roblox’a da erişim engeli getirildi

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 6:45 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2024 Çarşamba 10:04 pm

Oyun platformu Roblox’a kullanıcıların girememesi üzerine BTK tarafından siteye erişim engeli getirildiği ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada kararın gerekçesi belirtilmedi.

Insagram’ın ardından bir platforma daha BTK tarafından erişim engeli getirildi. Kullanıcıların oyunları programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynamasına olanak tanıyan Roblox platformuna giriş sağlanamıyor. Platforma girişlerinde “Roblox failed to download or apply critical settings” hatasıyla karşılaşan oyuncular ne olduğunu anlayamadı ancak gerçek saatler sonra ortaya çıktı. Roblox’a Bilgi Teknoloji Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirildi.

BTK sitesinde yer alan bilgiye göre Roblox oyunu, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendi.

Kararın gerekçesinin çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması olduğu belirtildi. Edinilen bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması tespiti üzerine www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verilmesini talep etti.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan da açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“Çevrimiçi oyun platformu Roblox’un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı iledir.

Kararın UYAP’ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumu tarafından uygulanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

İMAMOĞLU’NDAN TEPKİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Roblox’a erişim engeli getirilmesini eleştirdi. İmamoğlu, “Instagram’dan sonra, 15 milyondan fazla kullanıcısı olan ve kullanıcıların oyun geliştirebildikleri çevrimiçi oyun platformu Roblox’a da erişim yasağı gelmiş olması akıl alır gibi değil. Bu kararları verenler yeni dünyadan, ekonomiden, teknolojiden bihaber akıllar” dedi.

Instagram’a sansür! Instagram çökmedi BTK’dan erişim engeli geldi

Instagram’a VPN ile nasıl girilir? İşte madde madde erişim yöntemleri…

Kaynak: HABER MERKEZİ