TELE1 duyurmuştu! Sigaraya zam sağanağı başladı…

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 7:54 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 7:55 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Tele1’in geçen hafta yayımladığı “Tiryakilere kötü haber! Sigaraya bir zam daha yolda, miktar belli oldu” başlıklı haberinin ardından sigarada beklenen zam sağanağı başladı. Philip Morris grubunun ardından JTI grubu da fiyatlarını artırdı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), altı aylık üretici enflasyonu verilerini açıklamasının ardından alkollü içki ve sigaraya yansıtılan ÖTV miktarı geçtiğimiz ay artırılmıştı. Vergi miktarının artırılması üzerine sigara grupları da fiyat listesini güncellemişti.

ZAMMIN DEVAMININ GELECEĞİNİ TELE1 DUYURMUŞTU

Zam miktarının, sigara firmaları arasındaki rekabet nedeniyle geçtiğimiz ay eksik olarak yansıtıldığını ilk duyuran TELE1 olmuştu.

Geçtiğimiz hafta TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan Dündar, ağustos ayında sigara fiyatlarına yönelik bir zam daha beklediğini belirtmişti.

BEKLENEN ZAM GELDİ, 2 GRUP FİYATLARI ARTIRDI

TELE1’in haberinin ardından sigara grupları yeni fiyat listelerini tekel bayileri ile paylaşmaya başladı.

Zam haberi, ilk olarak Philip Morris grubundan geldi. Yeni liste ile birlikte sigara fiyatlarına peket başı 5 lira zam yapıldı. Grubun en ucuz sigarası 69 liraya yükseldi.

İşte yeni fiyat listesi:

BİR ZAM DA JTI’DEN

Philip Morris grubunun ardından bugün aynı oranda bir zam da JTI grubuna geldi. JTI grubunda en ucuz sigara fiyatı 64 liraya yükseldi.

İşte yeni fiyat listesi:

DİĞER GRUPLARA DA ZAM YOLDA

İki grubun ardından diğer sigara gruplarına da aynı oranda zam gelmesi bekleniyor.

Tiryakilere kötü haber! Sigaraya bir zam daha yolda, miktar belli oldu

Tele1’in geçen hafta yayımladığı "Tiryakilere kötü haber! Sigaraya bir zam daha yolda, miktar belli oldu" başlıklı haberinin ardından sigarada beklenen zam sağanağı başladı. Philip Morris grubunun ardından JTI grubu da fiyatlarını artırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ