Şahan Gökbahar’dan Instagram tepkisi: Keyfi yönetim bırakılıp acilen açılmalı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2024 Cumartesi 4:06 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2024 Cumartesi 4:06 pm

Haber: Haber Merkezi

Türkiye’de engellenen Instagram‘a yaklaşık 36 saattir erişim sağlanamıyor. Komedyen Şahan Gökbakar duruma karşı yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

Türkiye, 2 Ağustos tarihinde sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli getirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram’a erişim engeli kararı alındığı görüldü.

Türkiye’de Instagram’a yaklaşık 36 saattir erişim sağlanamıyor.

Oyuncu Şahan Gökbakar, söz konusu engellemeye  X hesabından tepki gösterdi. Birçok insanı bu mecradan yaşamını sağladığını belirten Gökbakar, Instagram’ın acilen açılması gerektiğini dile getirdi.

Gökbakar’ın paylaşımı şöyle:

“İnstagram sizin postlarınızı sildi. Size haksız yere sansür uyguladı ve siz buna bir tepki vermek istiyorsunuz… Yapabileceginiz en büyük tepki instagram hesaplarinizi kaptmak ve instagram kullanmamak olabilir. Bütün devlet yetkililerinin ve kurumlarının instagram hesaplarını kapatırsın. “Bu devletin hicbir kademesinde daha da instagram kullanmıyoruz” dersiniz. Gecer gidersiniz. Kalkıpda tüm instagramı koca ülkede kapatmaya ne hakkınız var? Birçok insan bu mecradan yaşamını sağlıyor. Tümden kapatmak ne demek?! Bu hukuksuz ve keyfi yönetim bırakılıp acilen instagram açılmalı. #instagramıGeriVer #instagramı açın!”

CHP ve İYİ Parti Instagram’a erişim engelini mahkemeye taşıdı

Kaynak: HABER MERKEZİ