İmamoğlu’ndan ‘katliam yasası’ çağrsı: Bu yanlıştan dönün

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2024 Salı 1:17 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2024 Salı 1:22 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda ilk 7 maddesi kabul edilen ‘katliam yasası’na ilişkin, “İstirham ediyoruz, bu yanlıştan dönün. Oturalım hep beraber bunu konuşalım, bunun yöntemi var” dedi.

AKP’nin sokak köpeklerini ‘ötanazi’ kavramı altında katletmeyi öngören yasa teklifinin görüşmeleri TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’nda görüşüldü. 17 maddeden oluşan teklifin ilk 7 maddesi AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

İstanbul Vakfı Kurban Bağışı Konserve Dağıtımı’nda gerçekleştirdiği konuşmanın ardından soruları yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yasa tasarısına bir kez daha tepki gösterdi. Tasarı hakkında belediyelerle iletişime geçilmediğinin altını çizen İmamoğlu şunları söyledi:

Hayvan haklarıyla ilgili Meclis’teki süreçleri takip ediyoruz. Oluşturduğumuz raporları paylaşıyoruz. Ne yazık ki bu süreç belediyeleri ilgili anormal bir yük ve üst seviyede sorumluluk yükleyen maddelere sahipken hiçbir belediyeyle hiçbir aşamasında TBB ile dahi bir irtibat kurulmadan bu sürecin böyle geliştirilmesini kabul etmemiz mümkün değil.

“KOMİSYONDAN ZİYADE BU İŞİ BİLENLERİN İŞİ”

İçeriğine zaten girmiyorum. Onu yaz, oradan çıkar… Bu komisyonun işinden ziyade bu işi bilenlerin işi. Bu işi uygulayacak olan belediyelerin işi. O masada biz yokuz. Belediyeler yok, ilçe belediyeleri yok, sivil toplum kuruluşları yok. Ondan sonra demokrasi, özgürlük lafları edeceksiniz. Bu böyle olmaz.

Benim acilen uyarım, önerim, Ak Parti koltuklarında oturan arkadaşları; böyle bir çözüm arayışı içerisinde olurlarsa Türkiye’nin bütün belediyelerini zor duruma sokarlar. Bunun Ak Partilisi, CHP’lisi yok. Bunu oturalım konuşalım. Toplumsal vicdanı önümüze koyalım, süreç yönetimini, bütçe yönetimini koyalım bütüncül düşünel. Her kanun adımını yanlış yaparsanız, bir düğmeyi yanlış iliklediğiniz zaman bu böyle devam eder, gider. Meselenin özü budur. Yapmayın bunu, milletimize, kurumlarımıza. İstirham ediyoruz, bu yanlıştan dönün. Oturalım hep beraber bunu konuşalım, bunun yöntemi var.

Katliam yasasının ilk 7 maddesi AKP-MHP iş birliğiyle kabul edildi!

Kaynak: TELE1