Ciğerlerimiz yanıyor! 4 ilde orman yangını

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 9:56 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2024 Cumartesi 9:56 am

Ciğerlerimiz yanmaya devam ediyor. Antalya, Uşak, Çanakkale ve Çorum’da ormanlık alanlarda yangın çıktı. Ekipler yangınları söndürmek için havadan ve karadan müdahale ediyor.

Hava sıcaklığının artması ve kasıtlı olarak çıkartılan yangınlar nedeniyle Türkiye’nin akciğerleri tehdit altında. 4 ildeki orman yangınına müdahale sürüyor.

Antalya’nın Akseki ilçesindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bölgede bulunan yangın gözetleme kulesinden alevleri fark eden orman personeli, telsizle Akseki Orman İşletme Müdürlüğüne bilgi verdi. Orman işçileri, bölgeye sevk edilen 5 arazöz ve su tankeriyle yangına müdahale ediyor.

İzmir Buca’daki yangın 2. gününde! Binlerce ekip bölgeye gönderildi

UŞAK

Uşak’ta iki ayrı noktadaki ormanlık alanlarda çıkan yangınlara ekiplerin karadan müdahalesi sürüyor. Uşak Valisi Turan Ergün, Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören ile Kuşdemirler köyleri arasındaki orman yangının olduğu alanda incelemelerde bulunup Banaz Kaymakamı Cuma Emeç ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz’den bilgi aldı. Yangınların çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini aktaran Ergün, “Kızılcaören köyümüzde tedbir amaçlı 11 evi tahliye ettik. Yangına hem havadan hem de karadan ciddi müdahale oldu. Banaz’daki yangına 4 helikopter ve 2 uçakla müdahale edildi. Karadan da Uşak ve çevre illerden 95 araç 309 personelle müdahale sürüyor. Şu an karadan müdahale devam ediyor.” dedi.

ÇANAKKALE

Çanakkale Gemedere Çayı mevkisi yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ile kara araçları sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

ÇORUM

Çorum’un Kargı ilçesindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Kargı Orman İşletme Şefliği ekipleri ile yangın söndürme helikopteri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, sarp kayalıkların bulunduğu alanda çıkan yangına müdahale etmekte güçlük çekerken, yangın söndürme çalışmaları havadan sürüyor. Öte yandan iş makineleri de itfaiye ekiplerine yol açmak için çalışma yapıyor.

 

 

Kaynak: TELE1