Zara’dan ‘Türkiye’den çekiliyor’ iddiasına yanıt

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 9:09 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 9:09 pm

Ünlü giyim markası Zara’nın mağazalarını kapatarak Türkiye’den çekileceği iddia edildi. Zara yetkilileri iddiayı yalanladı.

Dünyanın önde gelen giyim markalarından Zara’nın Türkiye pazarından çıkacağı iddialarına yanıt geldi. İspanya merkezli giyim markasının yetkilileri, Ekonomist dergisine yaptıkları açıklamada bazı internet siteleri ve sosyal medyada gündeme gelen Türkiye’den çekilme iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Açıklamada, Zara’nın Türkiye’de hem mağazacılık hem de e-ticaret kanallarıyla büyümeye devam edeceği ifade edildi.

Zara hakkında daha önce de benzer iddialar gündeme gelmişti.

Zara geçen aylarda Metrocity AVM’deki mağazalarını kapatırken, Zorlu Center’daki mağazalarını ise tek bir çatı altında toplama kararı almıştı. 93 ülkede iki binden fazla mağazası olan Zara, 1988 yılından bu yana Türkiye giyim sektöründe faaliyet gösteriyor.

Sedat Peker’e kötü haber! Türkiye ile BAE ‘suçluların iadesi’ anlaşması imzaladı

TÜRKİYE’DE ÇOK SAYIDA MAĞAZASI VAR

Inditex Gruba bağlı Zara’nın temelleri Amancio Ortega tarafından İspanya’nın küçük bir kenti olan La Coruna’da atıldı. Küçük bir mağazayla sektöre giren Ortega, Inditex çatısı altında Zara’nın yanı sıra; Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Uterqüe, Stradivarius, Zara Home ve Bershka markaları da bulunan bir moda imparatorluğu yarattı.

CHP MYK toplantısı sona erdi! “Etik olmayan toplantıları doğru bulmayız”

Özgür Özel Genel Merkez’i eleştirdi, ‘İstifa etmeyeceğim’ dedi