CHP MYK toplantısı sona erdi! “Etik olmayan toplantıları doğru bulmayız”

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 11:47 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 4:25 pm

Genel seçimlerin ardından ‘değişim’ taleplerinin dile getirildiği CHP’de hareketli saatler yaşanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP kurmaylarının yer aldığı ‘gizli toplantının’ görüntüleri YouTube üzerinden sızdırıldı. Görüntülerin ardından bugün olağanüstü toplanan CHP MYK toplantısı sona erdi. CHP Sözcüsü Öztrak, görüntüleri sızdırılan toplantıya ilişkin “Partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları doğru bulmayız” dedi.

Türkiye’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından CHP içinde başlayan ‘değişim’ tartışmaları gündemdeki yerini korurken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP’li vekillerin yaptığı toplantıya ait görüntülerin sızdırılması siyaset gündemine bomba gibi düştü.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Götüntülerin ardından CHP’de MYK olağanüstü toplandı. Toplantıda sızdırılan görüntü, değişim tartışmaları ele alındı.

Değişim toplantısına katılan CHP’liler toplantıyı TELE1’e anlattı

ÖZTRAK: TOPLANTIDAN HABERİMİZ YOKTU, HİYERARŞİYİ DİKKATE ALMAYAN TOPLANTILARI DOĞRU BULMAYIZ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kritik MYK’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İmamoğlu ve CHP kurmaylarının toplantısı ile ilgili sorulan soruya yanıt veren Öztrak, “Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken, partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız” dedi.

İmamoğlu sızdırılan toplantının ardından sessizliğini bozdu

Öztrak şunları söyledi:

“Ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam ve zulüm altında inlerken ‘zoom’ konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken, partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız. Yarışmaya evet diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz. Partimizin Genel Başkanı ve Merkez Yönetim Kurulu, 100 yıllık CHP gemisini limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır. Bunu da yapacaktır.”

Öte yandan Öztrak, söz konusu gizli toplantıyla ilgili CHP Genel Merkezi’nin bilgisi olmadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Genel seçimlerin ardından ‘değişim’ mesajlarının gündeme geldiği CHP’de İmamoğlu ve parti kurmaylarının gizli toplantısının görüntüleri sızdırıldı.

Aralarında Muharrem Erkek, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl ve Gökhan Günaydın gibi CHP’li bazı kurmayların yer aldığı toplantının görüntülerinin bir kısmı YouTube’da 18 Temmuz tarihinde oluşturulan bir kanalda yayınlandı.

CHP’li yöneticilerin Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki zoom toplantısı sızdırıldı

Videoda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, toplantıya katılan ancak ismi ve görüntüsü olmayan ‘Katılımcı’ isimli kişinin kim olduğunu 2 kez sorması dikkat çekti. Kayıt, katılımcı isimli kullanıcı tarafından yapıldı.

Sızdırılan görüntüde, toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi’ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuştuğu görüldü. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söyledi.

ADIGÜZEL: OLAĞANÜSTÜ MYK KARARI ALINDI GÜNDEMİNİ BİLMİYORUM

CHP PM üyesi Onursal Adıgüzel, “Pazartesi bir MYK toplantısı yapılmıştı. Bugün olağanüstü MYK kararı alınmış. Gündemini bilmiyorum.” dedi