Titanik’in enkazında kaybolan Titan’daki beş kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023 Perşembe 2:56 pm - Güncelleme: 22 Haziran 2023 Perşembe 10:23 pm

Titanik’in enkazına gezi düzenlemek amacıyla yola çıkan ve kaybolan Titan denizaltısı için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Titan’daki beş kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Titanik’in enkazına gezi için Titan denizaltısı ile yolculuğa çıkan 5 kişi için ABD Sahil Güvenlik ekipleri tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı. Kuzey Atlantis’te kayıplara karışan Titan denizaltısının sahibi OceanGate firması, denizaltıda bulunan 5 kişinin tamamının öldüğüne inandıklarını açıkladı.

ARAMA ALANI İKİ KATINA ÇIKARILMIŞTI

Şirketin başkanı Sean Leet, kayıp 5 kişi için ABD Sahil Güvenliğinin arama alanını iki katına çıkardığını, deniz tabanından yaklaşık dört kilometre aşağıya ulaşabilen bir robota sahip Fransız gemisi Atalante arama ve kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için sahada bulunduğunu belirtmişti.

Sualtı hekimi Dr. Ken Ledez denizaltındakilerin artık havasız kalmasının tek problem olmadığını, araçtaki oksijen ve karbondioksit seviyelerinin dışında elektrik gücünün de tükenebileceğine dikkat geçti. Ledez, hipoterminin de diğer bir risk olabileceğini söylemişti.

TİTAN’IN GÜVENLİK SERTİFİKASI YOK MUYDU?

Kurumun müdürü Richard Garriott, sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulundu. Garriott, “Dostlarımız, aileleri, Explorers Club üyeleri ve zorlu bölgelerde güvenli bilimsel keşifler yapma amacı için birlikte hareket etmeye devam ediyoruz” dedi. Deniz biyoloğu ve okyanus bilimci David Mearns konuyla ilgili bir inceleme yapılması gerektiğini, Titan’ın güvenlik sertifikasına sahip olmamasının bir “endişe kaynağı” olduğunu söylüyor.

 

Titanik’in enkazında kaybolan denizaltını kurtarma çalışmalarında duvara vurma sesi duyuldu