Stüdyoda darbedilen gazeteci Azim Deniz’e evinin önünde silahlı saldırı

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 11:20 am - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 1:04 pm

Kayseri’de Gazeteci Azim Deniz, işine gitmek için aracına yöneldiği sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırıda yaralandı.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde yerel gazete ve televizyon sahibi Azim Deniz, otoparkta işe gitmek için aracına doğru yöneldiği sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırıda yaralanan Azim Deniz’e ambulansla kaldırıldığı Kayseri Devlet Hastanesi’nde ilk müdahale yapıldı. Azim Deniz daha sonra Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Azim Deniz’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken polis şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

“ÖNCEDEN PLANLAMIŞ VE BİNANIN ÖNÜNDE BEKLEMİŞ”

 

Azim Deniz, saldırının önceden planlanana bir saldırı olduğunu ve saldırganın evinin önünde beklediğini söyledi.

Azim Deniz, “Sabah saat 9’da evden çıkıyordum. Bahçede aracıma geçtim. Aracıma tam giderken binanın otoparkında tanımadığım bir şahıs yanıma yaklaştı. Direkt yakın mesafeden ateş etti. Sonrasında da arabasına bindi. Arabasını park etmiş, daha önceden planlamış ve binanın önünde beklemiş. Sonra arabasına bindi kaçtı. Ben yardım istedim komşulardan. Oğlum kendi özel arabamızla beni hastaneye getirdi. Gerisini bilmiyorum. Sağ olsun hastanede başhekim ve doktorlarla birlikte tüm sağlık çalışanları ilgilendiler. Yardımcı oldular sağ olsunlar. Hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

STÜDYODA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Azim Deniz, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un ekonomik kriz ve zamlarla ilgili açıklamaları nedeniyle kesin çıkarma cezası talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine tepki göstererek partisinden istifa eden Kocasinan İlçe Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç’ı canlı yayında konuk etmek istemişti. 8 Nisan 2022 tarihinde yayının yapılacağı stüdyoya, Sedat Kılıç’ın TELE1’e yaptığı açıklamada MHP’li olduğunu söylediği kişiler tarafından saldırı düzenlenmişti.

MHP’den istifa eden Sedat Kılınç’a canlı yayın öncesi saldırı

Azim Deniz, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un ekonomik kriz ve zamlarla ilgili açıklamaları nedeniyle kesin çıkarma cezası talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine tepki göstererek partisinden istifa eden Kocasinan İlçe Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç’ı canlı yayında konuk etmek istemişti. Yayının yapılacağı stüdyoya, 8 Nisan 2022 tarihinde Sedat Kılıç’ın TELE1’e yaptığı açıklamada MHP’li olduğunu söylediği kişiler tarafından saldırı düzenlenmişti.

Kaynak: TELE1