MHP’den istifa eden Sedat Kılınç’a canlı yayın öncesi saldırı

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 11:16 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2022 Cumartesi 1:24 am

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri milletvekili Baki Ersoy’ın ekonomik kriz ve zamlarla ilgili yaptığı açıklamalar sonrası parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile disiplin kuruluna sevk edilmişti. Karara tepki gösteren Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, MHP’den istifa ettiğini açıkladı. İstifa eden Sedat Kılınç, konuk olduğu Deniz Postası isimli yerel bir gazetede saldırıya uğradı.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ekonomide yaşanan sıkıntılara ilişkin ‘Enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor, zamlar milletin belini büküyor’ yönündeki açıklamalarının ardından parti üyeliğinden ‘kesin çıkarma cezası’ ile cezalandırılması için parti disipline sevk edildi.

Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç Ersoy’un disipline sevk edilmesine tepki göstererek MHP’den istifa etti. Kayseri’de çıkan bir yerel gazete olan Deniz Postası’nın canlı yayınına konuk olan Sedat Kılınç, yaklaşık 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Deniz Postası Gazetesi Twitter sayfasında yayınlanan videoda yaşananları anlatan Azmi Deniz, “Şu anda Deniz Postası TV’de canlı yayında olacaktık. İş insanı ve Kocasinan Belediye’si bağımsız meclis üyesi Sedat Kılınç konuğumuz olacaktı. Ülkü Ocakları’na üye yaklaşık 50 kişilik bir grup, stüdyoyu bastı. Stüdyo içerisinde beni darp ettiler, Sedat Kılınç’ı çok şiddetli bir şekilde darp ettiler ve Sedat Kılınç’ı kaçırdılar” dedi.

“MHP’LİLER SALDIRDI”

TELE 1’den Ali Çadırcı’ya konuşan Kılınç, hastanede tedavi işlemlerinin sürdüğünü, kendisini MHP’li olarak tanıtan onlarca kişi tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

SALDIRI YERİNDEN FOTOĞRAF

TELE 1, Deniz Postası’nın bulunduğu binanın önünden bir fotoğrafa ulaştı. Binanın önünde çok sayıda polis ekibinin bulunduğu görüldü.

TELE 1’E BAĞLANMIŞTI

TELE 1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’na dün bağlanan Kılınç şunları söylemişti:

“Baki Ersoy bir televizyon kanalında enflasyon rakamlarının TÜİK’in açıkladığından daha fazla olduğunu açıkladı. Ardından da kesin ihraç ile disipline sevk edildi. Kimden gerçekleri saklıyoruz? Doğru yaptığımızı, eleştirimizin doğru olduğunu düşündüğümüz için de istifa ettim. Biz bu ülkede yaşıyoruz. Ben Kayseri’de iş adamıyım. Enflasyonun TÜİK’in açıkladığı rakam olmadığını biliyoruz. bunu yanlış açıklarsak milleti kandırmış oluruz. Sorumluluğumuz var. Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’nda olduğu için eleştiriler yapılamıyor. Partinin kuralları var. Baki Ersoy ihraç edilirse MHP kan kaybeder.”

 

 

MHP’den istifa eden meclis üyesi TELE1’e konuştu