Bayramlaşma ziyaretinde CHP ile AKP arasında ‘seçim’ gerginliği!

Yayın tarihi: 29 Haziran 2023 Perşembe 3:05 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2023 Perşembe 7:58 pm

Siyasi partiler Kurban Bayramı dolayısıyla bugün bayramlaşma ziyaretleri gerçekleştirdi. AKP 8, MHP 5, CHP 17, İyi Parti ise 11 siyasi parti ile bayramlaştı. Ziyaretlere CHP Genel Merkezi’ndeki ‘seçim’ tartışması damga vurdu. CHP’nin AKP’li heyeti kabul ettiği sırada Nazlıaka, seçim sürecinin olgunlukla tamamlandığını savunan AKP’li Murat Alparslan’a “Eşitsiz koşullarda bir seçim oldu” yanıtını verdi. AKP’li Alparslan ile CHP’li Nazlıaka arasında kısa süreli polemik yaşandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur başkanlığındaki heyet, Genel Merkezi’ne gelen siyasi parti heyetlerini kabul etti.

Ziyaret heyetlerine ise Ankara Milletvekilleri Murat Alparslan ve Kurtcan Çelebi başkanlık etti.

Kabul heyeti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Halk Partisi (MHP), Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Büyük Birlik Partisi (BBP), Demokratik Sol Parti (DSP), İyi Parti, Vatan Partisi (VP) ve Yeniden Refah Partisi (YRP) heyetleriyle görüşmeleri tamamladı.

CHP GENEL MERKEZİ’NDE ‘SEÇİM’ TARTIŞMASI

CHP Genel Merkezi’nde saat 09.30 itibarıyla bayramlaşma programı başladı. Karşılama heyetinde CHP’yi Aylin Nazlıaka, Aliye Timisi Ersever ve Uygar Elitok temsil etti.

Sabah ilk olarak AKP heyeti kabul edildi. AKP heyetine başkanlık eden Ankara Milletvekili Murat Alparslan, seçimlerin demokratik bir olgunlukla gerçekleştiğini savundu.

“EŞİTSİZ KOŞULLARDA BİR SEÇİM OLDU”

CHP’li Aylin Nazlıaka ise seçimin adil olduğundan şüphe duyduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Her ne kadar bugün bayram olduğu için siyaset konuşmuyor olsak da dublajlarla, montajlarla gerçekleştirilen videoların sunulduğu, devlet gücünün bir parti gücüne dönüştürüldüğü, eşitsiz koşullarda yarışıldığı bir seçim oldu. Dolayısıyla önümüzde bir yerel seçim var. Biz şimdi yerel seçimlere de tabii odaklanıyoruz. Bunların çok daha demokratik ve eşitlikçi bir ortamda sürmesini diliyoruz, ümit ediyoruz. Yeni Anayasa konusunda tabii var olan Anayasa’ya uymayanlar ya da Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararlara, ‘Ben buna uymuyorum, saygı da duymuyorum’ diyenler şimdi nasıl bir yeni Anayasa yapacak? Bu konudaki şüphelerimizi de buraya not düşerek bayramınızı kutluyorum.”

AKP’li Alparslan ise “Türkiye’de seçimlerin adil, hukuki ve demokratik yapıldığına dair en ufak şüphe değil milletimizde, ülkemizde, dünyada yok” dedi.

Ardından İYİ Parti ile görüşüldü. Ziyaretler saat 16.30’da tamamlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan TELE1’e destek telefonu!

MHP GENEL MERKEZİ’NDEKİ GÖRÜŞMELER

MHP Genel Merkezi’nde saat 12.50 itibarıyla DSP, AK Parti, BBP, YRP ve CHP heyetleri kabul edildi.

MHP’de kabul heyeti başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya yürütüyor. Karakaya’ya MYK Üyesi Mertcan Ağaç ve Genel Başkan Başdanışmanı Merve Menekşe eşlik etti.

İYİ PARTİ GENEL MERKEZİ’NDEKİ GÖRÜŞMELER

İyi Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz, Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Genel İdare Kurulu Üyesi İrem Yaman, Milli Yol Partisi, CHP ve DEVA Partisi heyetlerini kabul etti.

Heyetler, İyi Parti Genel Merkezi’nde görüşerek bayramlaştı.